Macron dine hakareti savundu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Charlie Hebdo davası başlarken yaptığı açıklamada ülkesindeki vatandaşların dine hakaret olarak algılanabilecek ifadeler kullanma özgürlüğüne sahip olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
02 Eylül 2020, Çarşamba - 14:30
Macron dine hakareti savundu
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Charlie Hebdo davası başlamadan skandal bir açıklamaya imza attı. Lübnan’ın başkenti Beyrut’u ziyareti sırasında konuşan Macron, Fransa'da dine hakaret içerikli ifade ve tasvirlerin vicdan özgürlüğü çerçevesinde değerlendirildiğini kaydetti.

Macron, Cumhurbaşkanı olarak vicdan özgürlüğünü ve dolayısıyla dine hakaret sayılabilecek ifadeler kullanma özgürlüğünü "korumakla" yükümlü olduğunu ifade etti. Macron, gazetecilerin editöryel kararlarına ilişkin hükme varmanın kendisinin görevi olmadığını söyledi.

Charlie Hebdo saldırısının geçmişi

Paris'te 7 ve 9 Ocak 2015'te Charlie Hebdo dergisine ve bir Yahudi marketine düzenlenen saldırılarda 17 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırganlar Said ve Şerif Kouachi kardeşler ile Amedy Coulibaly, saldırılar sırasında polisin operasyonuyla öldürülürken, saldırıları terör örgütü El-Kaide üstlenmişti.

Charlie Hebdo dergisi, dün, yine Hz. Muhammed'i konu ederek hakaret içeren karikatürler yayımlamıştı. Dergide, Ocak 2015'te saldırılardan önce ve sonra Hz. Muhammed'in konu edildiği hakaret içerikli karikatürler yer almıştı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/128762/macron-dine-hakareti-savundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.