Emre Cemil Ayvalı: Sözde Kemalistler ve Atatürkçüler kışkırtıyor

AK Parti MKYK Üyesi-Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, ​Atatürk heykellerine yapılan saldırın provokasyon olduğunun altını çizerken "Atakum Belediyesi, neden fail belirlemeyi, belirli bir toplumsal kesimi hedef göstermeyi uyguluyor. Ben burada acaba sözde Kemalistlerin, Atatürkçülerin bir şeyleri kışkırtıp kışkırtmadığını da düşünürüm" dedi.
Ankara Masası
|
07 Şubat 2022, Pazartesi - 12:58
Emre Cemil Ayvalı: Sözde Kemalistler ve Atatürkçüler kışkırtıyor

AK Parti MKYK Üyesi-Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Ekonomide yaşananlarla ilgili sorulara cevap veren Ayvalı, dünyada ülkelerin ve Türkiye'nin mikro ve makro ekonomik gelişmelerle test edildiğini söyledi. Dolar kurundaki artışın oluşturduğu psikolojinin, enflasyona da yansıdığı belirten Ayvalı "Dolar nasıl kontrol altına alındıysa, sıra enflasyon üzerindeki köpüğün alınmasına geldi." dedi. Vatandaşın geçmişe kıyasla daha çok zorlandığının ortada olduğunu belirtti.

Son dönemde gündem olan elektrik faturalarına yapılan desteği bir örnekle açıklayan Ayvalı "210 kilowat elektriğin normal fiyatı 483 lira iken, hazine yardımıyla vatandaşa 288 lira olarak yansıtılıyor." ifadelerini kullandı. Sosyal medyada yayımlanan faturaların uçuk olduğunun altını çizerek, provokasyon vurgusu yaptı.

Türkiye'de bir yönetimi krizi olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Ayvalı "AK Parti'nin Türk siyasetinde rakibi yok. Gelecek, İYİ Parti, AK Parti'nin rakibi değil." ifadeleri kullandı.

Fiyatların, nisan, mart gibi istikrara kavuşacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Isparta'da yaşananlar

Isparta'ya günlerce elektrik verilememesine ilişkin ise Ayvalı sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatılacağını belirtti. Ayvalı "Enerji Bakanlığının Isparta'ya ay sonu desteği olacaktır" dedi.

Isparta Belediyesinin CHP'li belediyelerin yardımını kabul etmediği iddialarına ilişkin ise Ayvalı " Bu noktada AFAD'ın ve belediyenin yeterliliği fazlasıyla var. Ben İzmir depremini de yaşamış birisiyim. Orada neredeyse belediyeye iş kalmadı. Belediye bir dernek gibi çorba dağıtmanın ilerisine geçmemiştir. Çünkü AFAD her meseleyi halletti. Orada sorun elektrik sorunu. Bu meseleyi kim çözecek. Şirket ve bakanlık çözecek. Onun haricindeki aş evi, gıda yardımı vs. bir ihtiyaç söz konusu değilse, AFAD meseleyi kontrol altına aldıysa bu da belli noktada gereksiz bir durum oluyor. CHP'li belediyeler böyle bir kriz atmosferi varsa bunu istismar etmek için bu tarz teklifleri sunuyor ama ortaya bir icraat koyamıyor. İzmir depreminde, İzmir Belediyesi üzerine düşen hiçbir şeyi yapmadı." şeklinde konuştu.

Ayvalı, elektrik faturalarına tepki gösteren vatandaşların hukuk çerçevesinde eylem yapmalarının gayet doğal olduğunu belirtti.

"Sözde Kemalist ve Atatürkçülerin kışkırttığını düşünüyorum"

Samsun ve Edine'de Atatürk heykellerine yönelik yapılan saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti MKYK üyesi Ayvalı, şunları söyledi;

Bu bir provakasyon, bunun başka bir izahı, açıklaması yok. Faillere de bakıyorsunuz iki tane sabıkalı, bağımlı adam. Şimdi ortaya Atatürk ile ilgili Türkiye'nin bir gündemi mi var? Bu provakasyonu teşfik edecek bir siyasi iklim mi söz konusu. İktidar partisinin veya ayın cumhurbaşkanımızın Atatürk'ü menfi anlamda ağzına alma durumu mu söz konusu? Türkiye'de ideolojik anlamda bir kriz mi yaşanıyor? Ne oluyor da Atatürk heykellerine saldırılar oluyor. Ama bakıyorsunuz 2 tane madde bağımlısı bunu yapan. Ama ne oldu, bunun açığa çıkmasının ardından devletin hemen müdahale etmesine rağmen hemen heykelin etrafında bir araya geldiler. Açıkçası benim de tuhaf bulduğum görüntüler ortaya çıktı. Mesela bunlardan birisi, Atakum Belediyesi. Atatürk atıyla şahlanıyor ve takunyanı bir kişiyi tekmeleyip yere düşürüyor. Şimdi burada fail belli. Meselenin hiçbir ideolojik yanı yok. İşin hiçbir dini boyutu söz konusu değil. Peki Atakum Belediyesi böyle bir şeyi neden paylaşıyor. Neden fail belirlemeyi, belirli bir toplumsal kesimi hedef göstermeyi uyguluyor. Ben burada acaba sözde Kemalistlerin, Atatürkçülerin bir şeyleri kışkırtıp kışkırtmadığını da düşünürüm. Bakıyorsunuz olay son derece basit, 2 tane madde bağımlısının yaptığı bir provakasyon. Devlet hemen müdahale etmiş ve bunu aksi yönünde hiçbir açıklama gelmemiş. Tüm Türkiye kurucu liderine sahip çıkmış. Peki senin meseleyi bu kadar kutsiyet atıf eden ve yine Şeriatçıları, Atatürk def etti minvalindeki gösterilerinin ve paylaşımlarının sebebi nedir? O zaman sen böyle bir provakasyondan medet umuyorsun demektir.  Bunlar bilimi, dinin karşısında kullanırlar. Bunların bu tavırlarından milletin çok sıkıldığını üstüne basarak söylemek istiyorum.

"CHP, öfkesini Erdoğanfobi üzerinden gösteriyor"

"CHP'nin şu andaki yöneticilerinin CHP'nin kültürüyle bir alakası yok" diyen Ayvalı "Erdoğanfobi var bunlarda. Kemal Kılıçdaroğlu'nda Canan Kaftancıoğlu'nda Atatürk hassasiyeti olduğunu düşünmüyorum. Kılıçdaroğlu ile geleneksel CHP'li kesimi ayırmak gerek. CHP, öfkesini Erdoğanfobi üzerinden gösteriyor. Senin o öfkeyi siyasette pozitif bir enerjiye dönüştürecek liderliğin yoksa, sende o öfkeyi takip ediyorsun. Kısır döngü burada başlıyor. 20 yıl bunu istikrarlı yaptılar geldikleri sonuç bu en absürt yalanları bile söylediklerinde peşlerinden giden bir kesim. CHP açığını DEVA, Saadet ve Gelecek Parti ile kapatıyor." ifadelerini kullandı.

"Anketleri yüzlerine vuracağız"

Anketlerde Ak Parti'nin oy oranının düşük çıkmasına değinen Ayvalı "AK Parti'nin oy oranı yüzde 40-41 civarında. Dolar kurunda yaşananlar nedeniyle ufak bir düşüş oldu. AK Parti'yi anketlerde düşüş gösteren anketleri arşivliyoruz. Seçim sonunda o açıklanan anketleri yüzlerine vuracağız." diye konuştu.

"Mansur Yavaş'ın ön plana çıkmasının nedeni Ekrem İmamoğlu'dur"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde çıkmasının gerçeği yansıtmadığını belirten Ayvalı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın 2 katı. Açık uçlu sorularda 8-9 katı." ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın ön plana çıkmasına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Ayvalı "Mansur Yavaş'ın bu kadar ön plana çıkmasının nedeni Ekrem İmamoğlu'dur. Ekrem İmamoğlu beklentileri karşılayamadı. İmamoğlu'nun icraatsizlikleri popülaritesini düşürdü. İmamoğlu'nda beklediğini bulamayanlar, daha az yıpranmış Mansur Yavaş'a yöneldi. Ama Mansur Yavaş'a yönelim genel bir icraat teveccühü değil bu Ekrem İmamoğlu'ndan umudu kesen kimselerin motivasyonu Mansur Yavaş'ta arama arayışı. Muhalif yapıyı bu duruma düşürenler yöneticiler." dedi.

"Ben böyle tweet atmam"

Ayvalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından yapılan bazı paylaşımlara tepki gösterirken "Cumhurbaşkanı'nı sevmeyebilirsiniz, ama Covid paylaşımının ardından yapılan paylaşımlar siyasi yönelimini değil kötü kalbinizi ortaya koyar. Selahattin Demirtaş teröristtir. Demirtaş covidim dese ben kalkıp böyle tweetler atmam." şeklinde konuştu. Liderlerin mesaj atmasının  arzulanan ortamı oluşturduğuna vurgu yaptı.

"Orkestra şefi yok"

Millet İttifakı'nda karışıklar yaşanacağına vurgu yapan Ayvalı şunları söyledi;

Millet İttifakı'nın oturma düzeni tartışması, Türkiye'ye getirmeye çalıştığı sistemin bir simülasyonu. Birbirine benzemeyen yapılar, Erdoğan karşıtlığında birleşiyorlar. Cumhur İttifakı'nın bir vizyonu var. Ama Millet ittifakı'na bakıyorlar, başı kim, lideri kim, bir belirsizlik hakim. Vatandaş belirsizliği sevmez. Millet İttifakı'nda baş olmamasının sebebi de şu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yarışabilecek bir lider olmadığı için orkestra şefi yok. Orası daha çok karışacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1287853/emre-cemil-ayvali-sozde-kemalistler-ve-ataturkculer-kiskirtiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.