Etimesgut'ta imzalar atıldı!

Etimesgut Belediyesi, tarih bilincinin geliştirilmesi amacıyla Başkent Üniversitesi iş birliği ile Türk Tarihi Temalı Kutu Oyunu düzenledi.
Ecem Çetin
|
08 Şubat 2022, Salı - 15:51
Etimesgut'ta imzalar atıldı!

Etimesgut Belediyesi ve Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (YAKEM) işbirliğiyle Türk Tarihi Temalı Kutu Oyunu Projesi kapanış programı düzenlendi. 

Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nda gerçekleştirilen programa Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, YAKEM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tolungüç, Başkent Üniversitesi ve DATA Koleji öğrencileri ve akademisyenler katıldı.

Proje kapsamında, akademisyen ve öğrenciler tarafından geliştirilen strateji oyunları tanıtıldı. Türk tarihini anlatan, tarih bilincini geliştiren kutu oyunlarını Başkan Demirel ve Ali Haberal birlikte oynadı. İlteriş, Son Akın, 1453 Fetih, 1071 isimlerini taşıyan oyunlar büyük beğeni topladı.

Başkan Demirel gençleri tebrik ederek, bu tür oyunların daha da geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizdi. Demirel, "Türk Tarih Müzesi ve parkımızla insanımızın tarihini doğru kaynağından yaşayarak, dokunarak, hissederek öğrenmesini amaçlıyoruz. Başkent Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz Türk Tarihi Temalı Kutu Oyunu Projemizi de bu yönüyle önemsiyoruz. Emeği geçen gençlerimizi, akademisyenlerimizi tebrik ediyorum" dedi. 

Etimesgut Belediyesi ile birçok alanda önemli iş birliği gerçekleştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Ali Haberal da Türk Tarih Müzesi ve Engelsiz Yaşam Merkezi'nin Türkiye için önemli iki yatırım olduğuna işaret ederek, "Üniversitemizin Etimesgu'ta olmasından büyük gurur duyuyorum" ifadelerine yer verdi

Yapılan konuşmaların ardından Etimesgut Belediyesi ve Başkent Üniversitesi arasında yeni işbirliği protokolü imzalandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1289977/etimesgutta-imzalar-atildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.