Adnan Beker: Daha bundan büyük bir başarı var mı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, ABB'nin gerekli hizmetleri yapmadığı yönündeki eleştirilere "Belediye maaşını ödüyor, hizmetlerine devam ettiriyor, müteahhitlerinin parasını ödüyor. Alacaklısı yok, kapısına gelmiyor. Daha bundan büyük bir başarı var mı?" diye yanıt verdi.
Ecem Çetin
|
09 Şubat 2022, Çarşamba - 14:24
Adnan Beker: Daha bundan büyük bir başarı var mı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'Hizmet etmiyor' ifadeleriyle eleştirilmesine Beker, "AK Partililer televizyona çıkınca hemen diyorlar ki, Mansur Yavaş ne oldu senin vaatlerin? Ya vaatlere gelirsek şuan, vaatlere girersek var ya şuan konuşulacak yer kalmaz. Keçiören- Havaalanı metro var. Ben 25 senedir bunu dinlerim. Bak 25 senedir yapılacak yapılacak. Daha çivi çakıldı mı? İlçe belediye başkanlarımız konuşuyor ne yaptın ne yaptın. Şimdi ilçe belediyelerine Çevre Bakanlığı'nın, İller Bankasının veya Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün yaptığı binalar var. Ya bunu o ilçeye yapmıyor ki, o ilçenin halkına yapıyor. Ben buradan yapanlara teşekkür ediyorum. Ankara'ya yapıyor. Ama bunu ilçeler kendi bütçelerinden mi harcıyor? Yok. Ama diyorlar ki biz yaptık." dedi.

"Bundan büyük bir başarı var mı?"

Dolar kurundaki artışın ABB'nin bütçesini zorlandığını ifade eden Beker "Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendi imkanlarıyla, kendi bütçesiyle bu ekonomik krizde 10 milyar olan bu belediyenin bütçesi sadece dolardan 200 milyonu gitti. Mazottan belediyenin eskiden 10 milyon mazot geliyorsa, şimdi 60 milyon geliyor. Eskiden 10 milyon elektrik geliyorsa, şuan 100 milyon elektrik geliyor. Doğal gaz öyle geliyor. Vatandaşımıza nasıl yansıyorsa,  misli misli bu belediyeye yansıyor. Şimdi bütçe aynı, giderler yüzde yüz artmış. Halen bu belediye maaşını ödüyor, hizmetlerine devam ettiriyor, müteahhitlerinin parasını ödüyor. Alacaklısı yok, kapısına gelmiyor. Daha bundan büyük bir başarı var mı? " diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1291574/adnan-beker-daha-bundan-buyuk-bir-basari-var-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
ülküdaş
10 Şubat 2022, 11:31
hizmet yok borç da yok tabi.. az da olsa harcanabilen paralar da yandaşa peşkeş çekilince sizin gibi müteahhitlerin keyfi de gıcır ama yakında iş aldığınız belediye şirketlerinde paranız kaldığında, işe soktuğunuz yandaşlarınız maaşlarını alamadığında gerçek durumu görürsünüz, ondan sonra ortaklık bozulur