Adnan Beker'den Halk Ekmek eleştirilerine yanıt

ABB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Halk Ekmek'in günlük üretiminin 1 milyonun altına düşmediğini belirterek " 15 dakika geç kaldı diye bize beddua olmaz. Biz oradan dua alıyoruz" dedi.
Ecem Çetin
|
09 Şubat 2022, Çarşamba - 14:48
Adnan Beker'den Halk Ekmek eleştirilerine yanıt

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı. 

Ankara ve siyasi gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Beker, Halk Ekmek'in geç geldiği ve insanların kuyruklarda beklediği iddialarına cevap verdi.

İnsanların 1 TL kar elde etmek için kuyruklarda beklediğini söyleyen Beker, "Ekmekle siyaset yapmaya karşıyım. Ve bunları konuşmak dahi istemiyorum. Sabahın 6'sında 6.5'da bir adam, 70 yaşında bir anne, 75 yaşında bir kadın, bir erkek niye sıraya girer bu soğukta? 1 TL bakın 1 TL , Halk Ekmekten 1 TL kar elde edeceğim diye fırından. Şimdi onlara da zam geliyor. Fırıncılar zam yapmış İstanbul'da. Ekmeğe zam gelmiş. 1 TL kar elde edeceğim diye diyor ki adam günde iki ekmek yersem ben ayda 60 TL. 60 TL için adam, orada sabah saat 6'da bekliyor. Neymiş, Halk Ekmeğin arabası 15 dakika geç kalmış. Vay efendim, çok büyük beddua ediliyormuş bize. Ya, Allah aşkına o insanların duası bize yeter. Oraya 6,5'ta giden 7'de giden adamın bedduası kime? Orada yürüyüp, bunu bize atacağınıza bu tweetleri, o zaman sizin de belediyeniz var. 50 bin ekmek ,100 bin ekmek dağıtın. Fırınlar kurun, Halk Ekmek de sizde açın." dedi.

"Fırından aldığı ekmeği dağıtıyor"

Kahramankazan Belediyesinin, Halk Ekmek fabrikası kurmadığını belirten Beker "Kazan'da Halk Ekmek açılmadı. Kazan, fırından aldığı ekmeği dağıtıyor. Fırın falan açılmadı. Şimdi Kazan Belediyesi , fırınlardan alıyor ekmeği vatandaşa dağıtıyor." diye konuştu.

" 1 milyonun altına düşmüyoruz"

"Ekmek 15 dakika geç kaldı diye beddua olmaz" diyen Beker, şöyle devam etti;

Biz günde 1 milyon ekmek, 200'e yakın noktada... Kapasitemiz artıyor. Cumartesi- pazar biraz az çıkıyor. Diğer günler 1 milyonun altına düşmüyoruz. Kapasitesi artıyor daha fazla şey yapacağız. Bir daha zam geldiği zaman ekmeğe vatandaş iyice yüklenecek. 1 TL için vatandaş Halk Ekmek'in kuyruğunda bekliyor. 15 dakika geç kaldı diye bize beddua olmaz. Biz oradan dua alıyoruz. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1291668/adnan-bekerden-halk-ekmek-elestirilerine-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.