Babacan: "Müsait bir yerde iniyorsun"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemini yaşadığını belirterek "Vatandaşımız ‘Bu senin son dönemin, müsait bir yerde iniyorsun’ diyecektir" dedi.
IGF-189135
|
09 Şubat 2022, Çarşamba - 16:00
Babacan: "Müsait bir yerde iniyorsun"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında ülkenin gidişatına yönelik ekonomik ve politik açıklamalarda bulundu.

"Aradaki fark Erdoğan zammıdır"

Bir yılda benzine yüzde 111, mazota yüzde 133 zam yapıldığını ifade eden Babacan, dolar kurunda artışın yüzde 88 olduğunu dolar bazına vurulduğunda aradaki farkların tamamen kur artışı olduğunu belirterek, "Eğer Erdoğan faizi de döviz kurunu da patlamasaydı, 15 liranın üzerine çıkan benzin ve mazot fiyatları 7 liradan 8 liraya çıkacaktı. Mazot ve benzin 8 küsur lira değil de 15 küsur liraysa aradaki fark Erdoğan zammıdır" yorumunu yaptı.

"Bu senin son dönemin; müsait bir yerde iniyorsun"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü dönemiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ali Babacan, bir kere daha Cumhurbaşkanı olmasını seçmen engelleyeceğini iddia etti. “Hukukçuların kahir ekseriyeti Cumhurbaşkanı’nın şu anda ikinci döneminde olduğunu söylüyor" diyen Babacan, "Anayasa’da bir hüküm var: Cumhurbaşkanının ikinci döneminde eğer meclis seçim kararı alırsa, bir dönem daha hak oluşuyor. Örneğin Mayıs 2023’te yapılacak bir seçim bile teknik gerekliliği yerine getirebilir. Bu konuda bir hukuk tartışması olabilir ama siyasi perspektiften baktığımızda, sayın Erdoğan’ın bir kere daha cumhurbaşkanı olmasını engelleyecek olan vatandaşlarımızdır, seçmendir. Vatandaşımız ‘Bu senin son dönemin, müsait bir yerde iniyorsun’ diyecektir" diye konuştu.

"AYM’nin üye yapısı değişiyor"

Anayasa Mahkemesinin adaletin yanında durmaya devam etmesini dileyen Babacan, “AİHM, 2021 yılında en çok insan hakkı ihlalini Rusya, Ukrayna ve Türkiye’de tespit etti. Lig bu. Ülkemiz en çok, ifade özgürlüğünü ihlal etmekten kusurlu bulundu. Anayasa Mahkemesi’nde esastan incelenen dosyaların yüzde 97’si ihlal kararıyla sonuçlanmış. 2013-2021 yılları arasındaki ihlal kararlarının yüzde 76’sı adil yargılanma hakkının ihlali. AYM’nin ‘Türkiye’de adil yargılanma yok artık’ dediği noktadayız. AYM’nin üye yapısı değişiyor. Umarız ki önümüzdeki kritik süreçte adaletin, hukukun, hakkın yanında durmaya devam eder" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1291900/babacan-musait-bir-yerde-iniyorsun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.