ABB Meclisinde işçi çıkarma polemiği sürüyor

AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesinden 3 bin işçi çıkarıldı iddialarının doğru olduğunu vurgulayarak "Açık bir şekilde ifade edelim siz işçilerin ekmeğiyle oynadınız. Bile bile yüzlerce insanı AK Partili diye kapının önüne koydunuz." sözleriyle tepki gösterdi.
Büşra Bayrak
|
11 Şubat 2022, Cuma - 19:40
ABB Meclisinde işçi çıkarma polemiği sürüyor

Geçtiğimiz hafta Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sunduğu programa konuk olan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın belediyeden 3 bine yakın işçinin çıkarıldığı iddiaları Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısında tartışılmaya devam ediyor. 

İddialar çerçevesinde ABB Meclisi Şubat Ayı 2. Birleşiminde söz alan CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, 2019 yılından beri  2 bin 866 personelin 601’inin emeklilik, bin 355 personelin kendi aracılığıyla, 71 personelin  işçi tarafından fesih, 67in vefat nedeniyle, 23 personelin askerlikten dolayı, 10 personelin tutukluk sebebiyle işten ayrıldığını bildirmişti. Neslihanoğlu konuşmasının devamında, "İşten çıkartılan kişi sayısı ise 65 kişidir. Buradan 11 kişi disiplin kurulu nedeniyle, 54 kişi ahlak kurallarına aykırı olduğu nedeniyle işten çıkarıldı." ifadelerini kullanmıştı. 

"Bile bile yüzlerce insanı AK Partili diye kapının önüne koydunuz"

CHP'li Neslihanoğlu'nun açıklamalarının ardından bugün gerçekleştirilen ABB Meclisi Şubat Ayı 4. Birleşiminde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, "Açık bir şekilde ifade edelim siz işçilerin ekmeğiyle oynadınız. Bile bile yüzlerce insanı AK Partili diye kapının önüne koydunuz. Bunun vebalini ne burada ne de ahrette ödeyemezsiniz. Güneşe gözünüzü kapatınca güneş ortadan kaybolmaz. O işten çıkarttığınız insanlar bunun cevabını size seçimde verecek."dedi. 

İşten çıkartılan işçileri siyasi konu haline getirilmemesi gerektiğini belirten AK Partili Köse," İYİ Parti Grup Başkan vekili bir canlı yayında bazı ifadelerde bulundu. Bir tane bile haksız yere işten çıkartılan varsa diye yeminler etti. Arkasından CHP Grup Başkan vekili Yaşar Bey 3 bine yakın bir sayıdan bahsetti. İşin siyasi boyutunda konuşulacak çok şey olabilir ancak işçilerle ilgili konuyu siyasi hale getirmeyin.Bu işten çıkartılma meselesi burada CHP’li olarak seçilen Sayın Mansur Yavaş göreve başladığı  günden bugüne kadar sürdü. Bazı istatistikler verildi Yaşar Bey bin 335’i kendi isteğiyle ayrıldı diyor , 600 kişi emekliye ayrıldı filan diyor ama burada yapılan baskıları tüm çalışanlar biliyor. Yer değiştirmeler yaptınız. Çubuk’ta çalışan işçiyi Evren’e verdiniz. Bunları yaptınız. Yapmadınız diyelim bu şikayetler nereden geliyor?" diye konuştu. 

"Burada bir algı çalışması yapılıyor"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın göreve başladığı zamanlarda bir genelge yayınladığını hatırlatan Köse sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasi konularda paylaşım yapanların iş akdini fesih edileceğini söylediniz. Bu genelgenin muhatabı yüzde 100 AK Partililerdi. Bu süreçte kaç kişiyi işe aldınız? Aldığınız insanların sosyal medyalarına bakıyor musunuz? Sizin yaptığınız şey sadece AK Partililere baskı yapmaktı. Bir tane kız çocuğu bizi arayıp “benim partimden ayrılmamı istiyorlardı ben işimi kaybetmemek için partiden istifa ettim. Sonrasında işten ayrılmam noktasında baskı yaptılar ve işten çıkardılar.”dedi. Bu benim de tanıdığım bir kız çocuğu. Belki Yaşar Bey, Adnan Bey ikinizin haberi olmayabilir. Çünkü namus sözleri verip iddialı laflar kullanıyorsunuz. Siz yaptığınız şeyi unutmuşsunuz. Binlerce insanı salgın başladığında ücretsiz izne ayırdınız. Salgın döneminde gelir kaybına uğrayan işletmelerde çalışanların işlerine devam edebilmesi, belli giderlerini karşılayabilmesi için hükümetimiz işten çıkartmayın bin 100- bin 250 lira destek verelim demiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi olarak siz bunu istismar ettiniz. Maaş ödeyemediğiniz için işçi çıkarttıysanız o günlerde yüzlerce insanı işe aldınız. Kanunu dolandınız. Evlerine ekmek götüremediler bunun hesabını soracaklar onlar zaten. Sonra işten çıkartılmayla ilgili sınırlama kalktı ve insanlar işten çıkartılmaya başladı. Burada bir algı çalışması yapılıyor."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1298509/abb-meclisinde-isci-cikarma-polemigi-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.