ABB Meclisi'nde İstanbul - Isparta gerginliği

ABB Meclisi toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, kar yağdığı günde Ankara'da sıkıntılar yaşandığı, İstanbul'da meydana gelen olaylar nedeniyle gündem olmadığını söyledi. Köse'ye tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu "Ben de Ankara'yı bırakıp Isparta'ya mı geçeyim" dedi.
Ankara Masası
|
12 Şubat 2022, Cumartesi - 11:39
ABB Meclisi'nde İstanbul - Isparta gerginliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Şubat Ayı 5.Birleşimi'nde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB'nin kararla mücadelesini eleştirdi.

Murat Köse, Ankara'da etkili olan kar yağışı sırasında ana arterlerde aksaklıklar yaşandığını söyledi. Sabaha kadar yapılan çalışmalar neticesinde caddelerin açılabildiğini sözlerine ekledi.

Köse " Bu üçüncü kış. 2020'de kar yağdı, sıkıntılar yaşandı. Başkan çıktı özür diledi. Başkanlık makamı iş yapma yeridir." ifadelerini kullandı.

Ankara'nın gündeme gelmemesinin nedeninin İstanbul'da yaşananlar olduğunun altını çizen Köse "İstanbul'da kar yağışı sırasında ana arterler tamamen tıkanmıştı. İstanbul'da bu şekilde ana yollar tıkanırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyla ilgili bir takım iddialar ortaya atıldı. Dolayısıyla İstanbul bu işi yapamayınca, o gece sabaha kadar problemler çıkınca, Ankara'da gündemde olmadı." dedi.

Sözlerine devam eden Köse "Araçların önünde kamera takmakla olmaz. Önümüzdeki yıllara ilgili gerekli önlemleri alalım." diye konuştu. 

"Isparta'ya mı geçeyim"

Murat Köse'nin İstanbul'dan bahsetmesine tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu "Ben de Ankara'yı bırakayım Isparta'ya mı geçeyim. 4 gün, 5 gün elektrik verilemedi onu mu söyleyeyim. İnsanlar yıllar sonra 60'lı 70'li yıllara döndü." şeklinde konuştu.

Neslihanoğlu, kar yağdığı gün ekiplerin canla başla çalıştığını vurgularken, görev alan personel sayısı hakkında " Karın yağdığı ilk gün, 23 Ocak 2022 tarihinde 1329 araç ve 3022 personelle, karın ikinci kez yağmaya başladığı 30 Ocak 2022 tarihinde 1052 araç ile 3138 personel sabaha kadar mücadele ettik" bilgisini paylaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1299455/abb-meclisinde-istanbul-isparta-gerginligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.