Fatih Erbakan: Boş baklavaya talep patlaması yaşandı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Ar-Ge Başkanlığı 2.yıl toplantısı öncesi gündemi değerlendirirken “10 milyon insan yardıma muhtaç, halk ekmek ve ayçiçek yağı kuyruklarından sonra gelinen noktada boş baklavaya talep patlaması yaşandı" dedi.
Ankara Masası
|
12 Şubat 2022, Cumartesi - 11:38
Fatih Erbakan: Boş baklavaya talep patlaması yaşandı

Yeniden Refah Partisi  Genel Başkanı Fatih Erbakan  Ar-Ge Başkanlığı 2.yıl toplantısı öncesi gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Siyasi partilerin iktidar hedefinin olması gerektiğini ve iktidara geldiğinde plan ve projelerinin daha öncesinde hazırlaması gerektiğini belirten Erbakan, "Bir siyasi partinin Türkiye'yi yönetme iddiası varsa hele ki seçime girmeye hak kazanan siyasi partiler iktidar olmak için yola çıkmıştır ve Türkiye'yi yönetmek için yola çıkmıştır. Öyleyse iktidar oluğu zaman hangi projeyi uygulayacağını, nasıl bir model izleyeceğini iktidara gelmeden önce ortaya koymalı ve bunu seçmene aktarmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

"Vereceğimiz vaatleri kaynaklarını ortaya koyarak başladık"

Partinin kurulması ile AR-GE çalışmaları ve yapılacak projeleri kitaplaştırıldığını dile getiren Erbakan, "Daha kurulur kurulmaz Milli Kaynak Paketleri kitapları ile bu AR-GE çalışmalarını başlatan, daha iktidar olmamış ve seçime girmemiş siyasi parti olmamıza rağmen hızlı ve disiplinli bir şekilde kitapların çıkartılması işlemine girildi. Vereceğimiz vaatleri, hangi kaynakla, hangi parayla yapacağız, nasıl gerçekleştireceğiz ve matematiksel olarak kitabını ortaya koyarak başladık" diye konuştu.

"Enflasyonun yüzde 100 olduğunu yaşayarak gördük"

Türkiye'de enflasyon rakamlarının geçtiğimiz günlerde açıklandığına değinen Erbakan, "TÜİK in her zaman belirttiğimiz gibi traşlanmış ve ayarlanmış enflasyonu dahi yaklaşık yüzde 50 seviyesine geldi. Diğer taraftan Türkiye’deki gerçek enflasyona çok daha yakın olduğunu yaşayarak da gördüğümüz çok iyi bildiğimiz bağımsız akademisyenlerin ve araştırmaların yüzde 100 seviyesine gelmiş olduğunu geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalardan açık bir şekilde görmüş olduk." dedi.

"Döviz kurundaki artış enflasyona sebep"

Enflasyonun patlamasının sebebi döviz kurundaki artıştan dolayı olduğunu vurgulayan Erbakan, "Türkiye'de ithalata bağımlı ekonomi içerisindeyiz her sene ithalatımız ihracatımıza 70 milyar dolar fark atıyor. Tükettiğimiz ürünlerin çok önemli bir kısmı ithal olarak getirildiğinden dolayı döviz kurundaki artış doğrudan doğruya enflasyonun artışına sebep oluyor." İfadelerini kullandı

Enerji bakanlığının bizzat açıkladığı 2020 yılında 3.7 milyon abonenin elektrik faturasını ödeyemediği için kestiklerini belirten Erbakan, "Belki bu sene 10 milyon aboneye çıkacak. Bu 3.7 milyon faturasını ödeyemeyen abone şu son elektrik zamlarından önce 2020 yılı için geçerli rakam. Bu rakamlarla bile 20 milyon insanın elektrik faturasını ödeyemediği için karanlıkta kaldığını ifade edebiliriz." diye konuştu.

"Boş baklavaya talep patlaması"

Bakanlığın açıkladığı rakamlara göre 10 milyon insanın yardıma muhtaç olduğunu hatırlatan Erbakan, halk ekmek ve ayçiçek yağı kuyruklarından sonra gelinen noktada boş baklavaya talep patlaması yaşandığını söyledi: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 6.6 milyon haneye sosyal yardım yaptıklarını açıkladı. Yani neredeyse  nüfusun yüzde 40 sosyal yardıma muhtaç demek. Aynı zamanda 1,2 milyon insanın gıda yardımı alıyor. Ülkemizde neredeyse 10 milyon insan yardıma muhtaç. Enerji Bakanlığı 2020 yılında 3.7 milyon abonenin elektrik faturasını ödeyemediği için karanlıkta kaldığını açıklamıştı. Elektriğe son yapılan zamlarla birlikte bu sayı belki de 8-10 milyonu bulacak. Halk ekmek kuyrukları ucuz ayçiçeği yağı kuyrukları ve literatüre yeni giren boş baklava yani içinde fıstık ve ceviz olmadan yapılan boş baklavaya olan talebin patlaması ülkenin içinde olduğu durumu gösteriyor." diye konuştu.

Ekonomik sıkışmadan kaynaklı  devletin attığı adımlara değinen Erbakan, "Devletin durumu çarkı çevirebilmek için Çin ve Katar ile yapılan swap anlaşmaları, BAE bir kaç milyar dolar bulmak ve Amerikan yönetimiyle aramızı düzeltmek adına Ermenistan normalleşme adımı atmak , hatta çocuk öldürmesini çok iyi biliyor dediğimiz İsrail ile de normalleşme ve ilişkilerin düzeltilmesi için adımlar atmak bunlar ekonomik sıkışmanın bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor." dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1299663/fatih-erbakan-bos-baklavaya-talep-patlamasi-yasandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.