DSÖ'den korkutan açıklama

Ankara Masası
|
12 Mayıs 2020, Salı - 14:37
DSÖ'den korkutan açıklama

Dünya Sağlık Örgütü umutla beklenen koronavirüs aşısına ilişkin korkutan bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre virüs "çok aldatıcı" olduğundan aşı geliştirmek oldukça zor.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, koronavirüs ile ilgili güncel verileri kamuoyu ile paylaştı.

Harris, bazı tedavi yöntemlerinin Covid-19’un zararlarını kısalttığı veya azalttığını söylerken, “Bu tedavi yöntemlerinden dört ya da beşi ile ilgili daha çok bilgi almak için odaklandık. Bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerekiyor. Potansiyel olarak pozitif veriler geliyor fakat yüzde yüz emin olmamız için daha fazla veriyi görmemiz gerekiyor” dedi.

Harris buna karşın koronavirüsün “çok aldatıcı bir virüs” olduğunu söyleyerek, “Bu durum virüse karşı aşı geliştirilip üretilmesini zorlaştırıyor” dedi.

UYARILARIMIZ CİDDİYE ALINMADI

Son dönemde Brezilya ve ABD’de koronavirüs vaka sayısındaki artış hakkında ise, “Bu ülkelerde salgının ilk çıktığı günden beri yapılan uyarılarımızın ciddiye alınmadığını gördük” dedi.

Virüsün Afrika’ya da zarar vermeye başladığını söyleyen Harris, “Afrika’daki vaka sayıları da artışta. O bölgede artış eğrisi görüyoruz” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13030/dsoden-korkutan-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.