Beypazarı'nda KDV denetimi

Beypazarı Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe bulunan marketlerde KDV denetimi yaptı.
Ecem Çetin
|
15 Şubat 2022, Salı - 15:21
Beypazarı'nda KDV denetimi

Zeytinden peynire, çaydan şekere kadar temel gıda ürünlerinin KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüldü. 

Beypazarı Belediyesi zabıta ekipleri de bu kapsamda zincir marketler başta olmak üzere kentteki tüm marketleri kapsayacak  şekilde KDV denetimine gerçekleştirdi.

Raflarda etiket bulunup bulunmadığını inceleyen ekipler, satılan ürünlerin kasa fişlerini de kontrol ederek, ürünlerin kasada kesilen fişlerinin KDV oranının yüzde 1 olarak kesilip kesilmediği ve raflardaki fiyat ürün etiketlerinde düzenleme yapılıp yapılmadığı kontrol etti. Fahiş fiyat yansıtan veya etiket ile kasa fiyatları arasında fark bulunan işletmelere gerekli uyarılarda bulunuldu.  

Denetimlere aralıksız devam ettiklerini anlatan Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, "Gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından zabıta ekiplerimiz ilçede faaliyet gösteren market, bakkal ve diğer gıda maddesi satan işyerlerinde KDV indirimi denetimlerine başlamıştır. Ekiplerimiz ürünlerde etiket ve son kullanma tarihlerini kontrol etmektedir. Reyonlardan aldıkları ürünlerin kasa fişi ve reyon fişi arasındaki fiyatlarını da inceleyen ekiplerimiz, KDV indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığını konusunda da titiz bir çalışma yürütmektedir. İş yerlerine bu konuda gerekli uyarıları yapan zabıta ekiplerimiz kurallara uymayan işletmeler hakkında da gerekli yasal işlemleri uygulayacaktır" ifadelerine yer verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1307137/beypazarinda-kdv-denetimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.