Türkiye S-400’lerini 1 saatte aktif edebilir

Rusya Araştırma Enstitüsü (RUSEN) Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz, Türkiye'nin elinde bulunduğu S-400'leri 1 saat içinde aktif edebilme yeteneğine sahip olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
03 Eylül 2020, Perşembe - 09:34
Türkiye S-400’lerini 1 saatte aktif edebilir
Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kararlı duruşu ardından Paris Barış Antlaşması'nı ihlal eden Yunanistan Meis adasına asker çıkardı. Bununla da yetinmeyen Atina yönetimi, Fransa'dan Rafale savaş uçağı almak için harekete geçti. ABD ise Güney Kıbrıs'a uygulanan silah ambargosunu kaldırdı. Türkiye, bu tehditkar gelişmeler ardından S-400 silahını sahaya sürüyor.


S-400'leri aktif edebiliriz

Rusya Araştırma Enstitüsü (RUSEN) Başkanı Prof. Dr. Salih Yılmaz, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Rusya'nın S-400'ler konusunda Türkiye'ye tüm parçaların aktarımını ve Türk uzmanların eğitimini tamamladığını belirten Yılmaz, "Bundan sonra S-400 konusunda inisiyatif sadece Türkiye'dedir. 1 saat içinde aktif edebilme yeteneğine sahiptirler." dedi.

Radar denemeler tamam

Türk uzmanların S-400 radar denemelerini Ankara'da F-16 ile Rusya'da ise Su serisi uçaklarla gerçekleştirdiğini belirten Yılmaz, "Sistemin dost-düşman tanımlamalarına ilişkin milli yazılımı Türkiye yaptı. Türkiye her an aktif edebilecek durumdadır." diye ekledi.

Kıbrıs'a S-400

Yılmaz şu şekilde devam etti: Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de faaliyetleri daha çok Fransa'nın inisiyatifiyle gerçekleşiyor. Bu kriz derinleşirse Türkiye, KKTC'ye S-400 yerleştirebilir veya KKTC referandumla Türkiye'ye katılım sağlayabilir.
http://www.ankaramasasi.com/haber/130801/turkiye-s-400lerini-1-saatte-aktif-edebilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.