Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan elektrik açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, hem fiyat hem bunun asgari ücrete oranı bakımından en uygun tarifeli elektrik ve doğal gaz hizmeti sunan ülkelerin başında gelmektedir."
Zeliha Demirci
|
16 Şubat 2022, Çarşamba - 20:34
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan elektrik açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 4 saat süren toplantının ardından Erdoğan, millete sesleniş konuşmasını yaptı. 

"Halihazırda en önemli sorunumuz yüksek enflasyondur, onun da üstesinden her ay inişini görerek geleceğiz" diyen Erdoğan, "Uyguladığımız ekonomi politikalarının doğruluğu içeride ve dışarıda teslim edilmeye başlandı. Türkiye enerji konusunda sadece fiyatını tartışıyorsa bunu kurulu enerji gücüne borçludur. Enerji fiyatları tüm dünyada yükselmiştir, bu sadece bize ait bir durum değil. Türkiye, Avrupa'da en uygun fiyatla elektrik veren üçüncü ülkedir. Elektrik ve doğalgaz faturaları elbette yüksektir ama oranı bakımından vatandaşlarına en uygun sunan ülkelerdendir." dedi.

Erdoğan elektrik konusunda şöyle devam etti: "Sosyal güvenlik şemsiyemizin etkisini genişletecek 15 milyar liralık yeni bir sosyal destek paketiyle ilgili hazırlıklara başlanması talimatını verdik. Vatandaşlarımız için yeniden değerlendirilecek. 210 kilovatlık düşük tarife ve yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarca yeniden değerlendirilecektir. Esnafın korunacağı şekilde konu ele alınacaktır. Dernekler, vakıflar ve cemevleri konut statüsüne alınacak. Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği, ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecek. 

Yenilenebilir enerji kaynaklardan elektrik üretimine ağırlık veriyoruz. Rüzgar ve güneş enerjisi yatırımcılarına aldığımız kararla yüzde 30 vergi indirimi sağlıyoruz. Kriterlere uyan 4 milyon hane için yılda iki defada ödenmek üzere 450 ile bin 150 lira arasında değişen miktarlarda doğalgaz desteği sağlayacağız. KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerimizin beslenme yardımını 570 liradan 750 liraya çıkarıyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1309182/cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogandan-elektrik-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.