Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy: NATO dürüst davranmalı...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "NATO Ukrayna’yı isteyip istemediği konusunda dürüst olmalı" dedi.
Samet Dirican
|
19 Şubat 2022, Cumartesi - 18:10
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy: NATO dürüst davranmalı...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Münih'te ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya geldi. İkilinin gündemi Ukrayna’nın doğusunda yaşanan gerilim oldu. ABD Devlet Başkanı Joe Biden’a teşekkür eden Zelenskiy, “Barışçıl ve diplomatik yol, bizim ihtiyacımız olan yoldur. Biz bunu 8 yıldır yapıyoruz. Burası bizim toprağımız ve neler olup bittiğini biliyoruz. Tek istediğimiz ülkemize barış getirmek. Müttefikimiz ve ortağımız olarak ABD’ye ve Başkan Biden’a minnettarız” dedi. Kendilerine destek veren ülkelere Rusya’ya yaptırım uygulanması konusunda çağrı yapan Zelenskiy, “Saldırganlıklardan önce yaptırımların barışçıl bir çözüm getireceğine inanıyoruz. Bu nedenle durumu nasıl gördüğümüzü ve neyin işe yarayabileceğini size aktarmak istiyorum. Gücümüze ve ortaklarımızın desteğine inanıyorum” diye konuştu.

NATO dürüst davranmalı

Zelenskiy yaptığı açıklamada ''NATO Ukrayna’yı isteyip istemediği konusunda dürüst olmalı. Dostlarımız yanımızda olsun ya da olmasın ülkemizi savunacağız. Barışı koruması gereken BM kendini bile savunamıyor. Kendisinin daimi üyesi (Rusya) Tüzüğü hoyratça ihlal ediliyor. Avrupa'nın güvenlik mimarisi neredeyse yok olmak üzere.'' ifadelerini de kullandı.

Almanya, Türkiye, Ukrayna...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Önümüzdeki günlerde Avrupa'daki güvenlik sorunlarını ele almak için Ukrayna, Almanya ve Türkiye'nin katılımıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri arasında zirve düzenlenmesini teklif ediyorum" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1314393/ukrayna-devlet-baskani-vladimir-zelenskiy-nato-durust-davranmali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.