Çelik: "Türkiye'nin darbe gündemi yok"

Ankara Masası
|
12 Mayıs 2020, Salı - 18:19
Çelik: "Türkiye'nin darbe gündemi yok"

MYK toplantısı sonrası konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, darbe çağrısı tartışmasına ilişkin ''Türkiye'nin darbe gündemi yoktur'' dedi. Çelik Libya konusunda ise, "Misyonlarımız hedef alınırsa Hafter meşru hedefimiz olur. Kalıcı ateşkesin sağlanmasını istiyoruz ve buna destek veriyoruz" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasının başında, dünyada ve Türkiye'deki corona virüs mücadelesine değinen Çelik, ''virüs salgınıyla ilgili hem dünyada hem de Türkiye'deki gelişmelere katkı sağlamaya çalışırken hem de ülke gündemi ile ilgileniyoruz'' dedi.  Çelik, salgın konusunda rehavete kapılmamak gerektiğini ve kurallara uyulmazsa yeni sıkıntılar doğabileceğini bir kez daha yineledi.

DARBE ÇAĞRISI TARTIŞMASI
AK Parti Sözcüsü'ne darbe çağrısı tartışmaları da soruldu. Çelik o sorulara, "Anti demokratik açıklamalarda bulunanlara, darbe ifadesini kullanan kişilere parti yönetimlerinden destek geldi. Bu çirkin konunun gündeme gelmesi sonucu biz de demokratik namus dersi verdik. Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur. Türkiye'de demokrasi yerleşiktir. Türkiye'nin tedbir alması gerek tek bir konu vardır bu iflah olmaz zihniyetin nasıl yok alt edileceğidir." yanıtını verdi.

"HAFTER MEŞRU HEDEFİMİZ OLUR"
Libya konusunda da konuşan Çelik, "misyonlarımız hedef alınırsa Hafter meşru hedefimiz olur. Kalıcı ateşkesin sağlanmasını istiyoruz ve buna destek veriyoruz" açıklamasında bulundu.

HDP VE İYİ PARTİ GÖRÜŞTÜ MÜ?
AK Parti Sözcüsü, HDP ve İYİ Parti'nin bir araya geldiğine ilişkin iddiaları da değerlendirdi. "Millet İttifakı'nda sürekli bir gizem hakim" diyen Çelik, "Birbirlerini sürekli inkar ediyorlar. Bu Millet İttifakı kimlerden oluşuyor, bunu bilmek herkesin hakkı" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13145/celik-turkiyenin-darbe-gundemi-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.