Müge Anlı'dan belediye başkanlarına çağrı

Ünlü sunucu Müge Anlı, belediye başkanlarına seslenerek kadınlara savunma dersi verilmesini istedi.
Ankara Masası
|
03 Eylül 2020, Perşembe - 10:34
Müge Anlı'dan belediye başkanlarına çağrı
Son dönemde artan kadına yönelik şiddet olaylarına ünlü sunucu Müge Anlı'dan tepki geldi.

Milliyet gazetesinden Eren Aka'ya konuşan Müge Anlı, yaptığı program nedeniyle bu üzücü olayların tam ortasında yer aldığını söyledi. Kendinden güçsüz olanlara saygı duymayan erkeklerin bu gidişle kadın neslinin sonunu getireceğini ifade eden Anlı sözlerinin devamında dikkat çeken bir çağrıda bulundu. 


İstanbul Sarıyer'de trafik tartışması sırasında eski tekvandocu olduğu için kendisine tokat atan adam karşı koyabilen kadını hatırlatan Anlı, "Hanımefendiyi izleyince, kız çocuklarımızın ileride kendilerini koruyabilmeleri için savunma sanatı dersleri almaları gerektiği bir kez daha ortaya çıktı." dedi.


Anlı şöyle devam etti: "Belediyeler kadınlara ve çocuklara birçok alanda eğitim veriyorlar. Benim dileğim savunma sanatı konusunda da ağırlıklı derslerin konulması. Katılımın artması için çalışma ve okul saatlerine göre düzenlemelerin yapılması, gün içinde ders sayılarının artması... Yanlış anlaşılmasın, amacım şiddete şiddetle karşılık verilmesi değil. Tam aksine bu eğitim yaygınlaşırsa ve kadınlarımız şiddete karşı koyacak donanıma sahip olursa, bu kendini bilmezler karşılık görebileceklerini düşünerek kendilerine bir çeki düzen verirler, inanıyorum ki çekinirler."
http://www.ankaramasasi.com/haber/131713/muge-anlidan-belediye-baskanlarina-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.