Afganistan’da kanlı saldırılar

Ankara Masası
|
12 Mayıs 2020, Salı - 19:47
Afganistan’da kanlı saldırılar

Afganistan’da cenaze töreni ve hastaneye silahlı saldırı: 37 ölü

Afganistan’ın Nangarhar şehrinde bir polis komutanının cenaze törenine yönelik saldırıda 24 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Vali Sözcüsü Ataullah Khogyani, yerel polis komutanı Sheikh Akram'ın cenaze törenine katılanların hedef alındığını söyledi. Başkent Kabil’de de bir hastaneye silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırganlar hastaneye girerek etrafa ateş açtı. İçişleri Bakanı Sözcüsü Tariq Aryan, ikisi bebek 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı ise, Afganistan'daki  terör saldırılarını kınayarak, hayatını kaybedenler için Afgan halkına başsağlığı diledi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, terör saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesinden duyulan üzüntü dile getirildi.
Açıklamada, "Mübarek Ramazan ayında ve COVID-19 salgınının etkilerinin yoğun biçimde hissedildiği bu dönemde, sivilleri ve içerisinde yenidoğan ünitesi de bulunan bir hastaneyi hedef alan bu alçakça saldırıları kınıyoruz.Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, dost ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13200/afganistanda-kanli-saldirilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.