Ayhan Sefer Üstün: "Bizim kişilerle bir alıp veremediğimiz yok"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Türkiye’nin kamplaşma, gerginlik ve kavgadan bıktığını belirterek “Herkes çözümleri konuşacak bir manzara görmek istiyor” dedi.
Ankara Masası
|
24 Şubat 2022, Perşembe - 13:10
Ayhan Sefer Üstün: "Bizim kişilerle bir alıp veremediğimiz yok"


Ayhan Sefer Üstün, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını cevapladı.

6 liderin karamsarlığı ortadan kaldırmak ve halka güven vermek adına aynı masada buluştuğuna işaret eden Üstün, farklı görüşlerin bir arada olmasını “çok önemli bir fotoğraf” olarak niteledi.

Üstün şunları söyledi:

“6’lı masa son derece değerli bir fotoğraf”

“Masada şuan da 6 tane siyasi parti, 6 lider var. Bu lider Türkiye'de bu karamsarlığı ortadan kaldırmak ve güven vermek adına bir araya geldiler. Bu son derece değerli bir fotoğraf. Bizim ülkemizi fiilen kimse bölemez. Bundan herkes emin olsun, ülkesine güvensiz. Ama ülkemiz toplumsal olarak son yıllarda bölündü. Bunun en büyük sebebi iktidardır. İktidar bu bölünmeden medet umuyor. Çünkü hizmet siyasetinden uzaklaştı. 'Gerginleştirelim, bölelim, kamplara ayıralım böylece kendi tabanımızı konsolide edelim ve sorunları unutturalım, seçimlerde de kolay oy devşirelim' düşüncesiyle toplumu bölmeyi göze aldılar ve böldüler.”

“6 benzemezin aynı masada olması ayrı bir güç”

“Bu partiler farklı kaynaklardan besleniyor. 5-6 benzemez diye dalga geçiyorlar ama. Bu 5-6 benzemez olması ayrı bir güç katıyor. Aynı kişilerin yan yana gelmesinden ziyade faklı görüşlerin, partilerin bir araya gelerek ülke sorunlarını konuşuyor olması son derece kıymetli bir fotoğraftır.”

“Erdoğan'ı devirmek her siyasi partinin meşru bir hakkıdır”

“Bu insanlar sadece fotoğraf vermek için bir araya gelmiyorlar. Bizim derdimiz Erdoğan falan değil. Erdoğan'ı devirmek her siyasi partinin meşru bir hakkıdır. Anayasamıza göre siyaset yapmak insan hakkıdır. Onun için siyasi partiler kurulur. Ben AK Partiden, Erdoğan'dan daha iyi yöneteceğim iddiasıyla siyasi partiler kurulur. Ama bizim kişilerle bir alıp veremediğimiz yok. Cumhurbaşkanlığı Sistemi yerine Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi getireceğiz diyoruz.”

“Birileri Erdoğan kalsın ama ülke kaybetsin istiyor”

“Bizim sadece Erdoğan gitsin diye bir çabamız yok. Ama birilerinin kendini sadece Erdoğan'a bağlamış birilerinin Erdoğan kalsın iddiasındalar. Erdoğan kalsın ülke kaybetsin. Erdoğan kalsın işsizlik tavan yapsın, gençlerimiz ABD, Avrupa yollarında can versin sorun yok. Yeter ki kendi ekonomik ve siyasi rantları devam etsin Erdoğan o koltukta kalsın bu iddialardalar.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, 6’lı masanın tek başına iktidardan bile kıymetli olduğunu vurguladı.

"Referandum reddedilse yüzyıllar boyu bizi ihanetle suçlayacaklardı"

“Beni heyecanlandıran bu büyük uzlaşı” diyen Üstün, Türkiye’nin derinleşen meseleleri çözebilmek için bu büyük uzlaşıya ihtiyaç duyduğunu ve 6 liderin bunu görüp bir araya geldiğinin altını çizdi.

İktidarın referandumda cennet vaat ettiğini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi aleyhine konuşanlara hain dediğini hatırlatan Üstün, “Kıl payı referandum reddedilse yüzyıllar boyu bizi ihanetle suçlayacaklardı” değerlendirmesinde bulundu.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bütün kötülüklerin anası"

Ayhan Sefer Üstün, “Kötüyü görmeden iyiye yönelemiyorsunuz. Sadece 4 yılda görüldü. Bütün kötülüklerin anasının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu vatandaş idrak etti” diye konuştu.

Üstün, açıklama için 28 Şubat’ın seçilmesi ne yönelik eleştirileri ise “Sayın Akbaşoğlu’nun mantığına benziyor bu eleştiri” şeklinde yanıtladı.

6 liderin ortak açıklamasının 28 Şubat’ı tarihe gömecek ve insan haklarını ihya edecek bir hareket olarak niteleyen Üstün, iktidar medya gücüyle farklı bir algı oluşturmaya çalıştığını söyledi.

“12 Eylül’ü tarihe gömen referandum 12 eylül 2010 da yapıldı"

Üstün, “12 Eylül’ü tarihe gömen referandum 12 eylül 2010 da yapıldı” hatırlatmasında bulundu.

“Bu tercih o zaman 12 Eylül’ü kutsamak için mi yapıldı?” diye soran Üstün, Devlet Bahçeli’nin 28 Şubat kararlarını uygulayan hükümetin başbakan yardımcısı olduğunu ve dini eğitimin yasaklanmasına varan kararların o dönem alındığını vurguladı.

“28 Şubat aktörleri Erdoğan’ın yanında”

Üstün, Perinçek’in de Batı çalışma gurubunu ihya ettiğini öne sürdü.

“28 Şubat aktörleri Erdoğan’ın yanında” diyen Üstün, mafya uyuşturucu baronları ve çetelerin hortladığına dikkati çekti.

Üstün, iktidar vesayet odaklarını tekrar ihya ettiğini oysa 6 liderin geçmişin vesayetçi sistemini açıkça reddettiğini ve Güçlendirmiş Parlamenter Sistem ile eskinin rahatsızlıklarını da gidererek yeni bir vizyonla ülkeyi inşa edeceklerini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1322631/ayhan-sefer-ustun-bizim-kisilerle-bir-alip-veremedigimiz-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.