“Madem bir şey yapmayacaksın Ukrayna'ya bu kadar cesaret vermeyeceksin”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, ABD’yi ve batıyı Ukrayna’yı Rusya’ya karşı cesaretlendirip sonra yalnız bırakmakla suçladı.
Ankara Masası
|
24 Şubat 2022, Perşembe - 14:10
“Madem bir şey yapmayacaksın Ukrayna'ya bu kadar cesaret vermeyeceksin”

Ayhan Sefer Üstün, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını cevapladı.

Savaşı ‘insanlık trajedisi’ olarak niteleyen Üstün,  batının önce olayları önce köpürttüğünü sonra yeterince müdahale etmediğini savundu.

Üstün, Avrupa ve ABD’nin Suriye’de de bunu yaptığını hatırlattı.

Ayhan Sefer Üstün, “ABD oraya 100 tane asker gönderseydi inanın bu derecede bir müdahale olmazdı. Bunun örneğini Suriye'de gördük. Suriye'de ABD ve Rus uçakları yan yana uçuyor neredeyse kanatları değecek ama kardeşçe geçindiler. ABB'nin 2 yüzlülüğünü ortaya koyuyor. Madem ki bir şey yapmayacaksan Ukrayna'ya bu kadar cesaret vermeyeceksin. Büyük devletsen de büyük devlet gibi davran. Geçekten insan haklarını savunacaksan, demokrasiyi savunacaksan, hukuku savunacaksan o zaman bunun gereğini yap.” Dedi.

Türkiye’deki bazı çevrelerin Batı karşıtlığı yapacağız derken Rusya seviciliğine soyunduğuna da işaret eden Üstün, “ABD ne kadar emperyal ise Rusya da o kadar emperyaldir. Bunu unutarak siyaset yapmaya kalktık.” değerlendirmesinde bulundu.

Üstün, Ruslar’ın geçmişte nerdeyse İstanbul’a kadar geldiğini belirterek “Neredeyse payitahtı alacaklardı” şeklinde konuştu.

Erzurum’a kadar Rus işgali yaşayan, yakın geçmişte Ruslar yüzünden 36 askerini şehit veren bir milletin bunları unutmaması gerektiğinin altını çizen Üstün, “Kullanmayacağımız S-400 füzelerini aldık, parasını ödedik. Ne İsa’ya ne Musa’ya yaranamadan ortada kaldık” ifadelerini kullandı.

Üstün, daha fazla insan evlerinden olmadan ve hayatını kaybetmeden savaşın sonlandırılmasını diledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1322733/madem-bir-sey-yapmayacaksin-ukraynaya-bu-kadar-cesaret-vermeyeceksin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.