Yıldırım Kaya: Kimse kavga beklemesin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, 6 muhalefet partisinin ülkenin geleceği için bir araya geldiğini belirtti. Kaya, partiler arasında milletvekili pazarlığı krizi çıkacak iddialarına ilişkin "kimse kavga beklemesin" dedi.
Ankara Masası
|
25 Şubat 2022, Cuma - 14:42
Yıldırım Kaya: Kimse kavga beklemesin

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya oldu.

6 muhalefet partisi arasında yürütülen ittifak çalışmalarına ilişkin konuşan Kaya, iktidarın Saadet Partisi’nin İYİ Parti’nin CHP’nin bir araya gelemeyeceğini düşündüğünü ifade etti.

"Ancak bu parti liderlerinin Türkiye sevdası olduğunu unuttular" diyen Kaya "Masada oya göre değil, herkes söz sahibi. 6'lı masa umut masası oldu." dedi.

"Helalleşmek zorundayız"

6 muhalefet partisinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş metnini açıklamak için 28 Şubat'ı seçmesini gelen eleştirilere yanıt veren Yıldırım Kaya şunları söyledi;

Zulüm tarihleriyle, helalleşmeyi Türkiye gündemine kim getirdi? Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu. Bizim iktidarımız döneminde ya da bizim iktidar olmadığımız dönemde bu ülkede yaşanan halka zulüm edilmiş tüm olayların mağdurlarıyla helalleşme çağrısını genel başkanımız yaptı. Bu iktidarı rahatsız ediyor çünkü nasıl olur da helalleşirsiniz diyorlar. Niye? Sadece salacaya konulduğunda mı helallik isteyecekler. Mezara gitmeden önce cenaze namazından sonra helallik ister imam o zaman mı helalleşeceğiz. Biz yaşarken yaşanan olumsuzluklardan mağdur olan kesimlerle helalleşmek zorundayız. Biz bu devleti kuran partiyiz. Bizim muhalefet olduğumuz dönemde de yaşananlardan dolayı kendimiz sorumlu hissediyoruz. Biz 20 yıllık AK Parti iktidarını değiştiremedik. Burada kusurumuz var. AK Partinin bazı aklı evvel milletvekilleri çıkıyor zamları da CHP yaptı diyor ya. Bu anlamda söylemiyorum ama AK Parti 20 yıldır iktidardaysa bizim eksiğimiz var. Biz daha fazla çalışabilirdik. Bu iktidarın yaşattığı zorlukları, zulümleri yaşayan halktan helallik istedi genel başkanımız.

"Biz demokrasiyi inşaa etmek için yola çıktık."

28 Şubat bir darbeydi, darbenin panzehiri demokrasidir. Biz demokrasiyi inşaa etmek için yola çıktık. Tek adam rejimine karşı güçlendirilmiş, parlamenter sistemin ilanı yani darbeni karşısında tek adam rejimi karşısında demokrasi diyenlerin ilanının yapıldığı bir tarih olacak. Aslında darbecilere verilebilecek en büyük mesaj darbe değil demokrasi.

Milletvekili pazarlığı olacak mı?

Yıldırım Kaya, 6'lı masada seçim günü milletvekili paylaşımının kriz çıkaracağı iddialarına ilişkin "6 partinin arasında milletvekili arasında koltuk, bakanlık pazarlığı olmadığı gibi milletvekili pazarlığı da olmayacaktır. Hiç kimse burada kavga beklemesin." diye konuştu.

Devlet Bahçeli'nin 6'yı çevirerek 9 ışık vurgusu yapmasına göndermede bulunan Kaya "Biz oy barajına bakarak masaya oturmadık. Herkes eşit söz hakkı da eşit, söylem hakkı da eşit. Çözüm üretme noktasında bir araya gelindi. Bence bunu tartışmaları bile bu masadan çok korktuklarının bir göstergesidir. Devlet Bahçeli'nin rakamlarla oynamasını çok seviyorum. Bahçeli'ye Muhammet Emin Akbaşoğlu bir kaç gün matematik dersi versin. Çünkü iktidar ortağı nasıl olsa. Onun hakkikaten matematik dersine ihtiyacı var. Devlet Bahçeli bu kadar başarılıysa, rakamları bu kadar hareketlendiriyorsa, ilk önce ittifak ortaklarının grup başkanvekillerine matematik dersi vermesinde fayda var" dedi

"Cumhur İttifakı’nın da adayı belli değil"

Cumhurbaşkanı adayının açıklanması için geç mi kalındı? sorusuna Kaya "Cumhurbaşkanı adayımızın bir sorun olduğunu düşünmüyorum. 6 partinin bir araya gelmesi toplumda bir heyecan oluşturmuş durumda. Toplum sorunların olmasını istiyor. Cumhur İttifakı’nın da adayı belli değil. Ben Kemal Kılıçdaroğlu aday olsun istiyorum." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1325480/yildirim-kaya-kimse-kavga-beklemesin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.