Ankara'da halk ekmeğe zam

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek, 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatının 2 Mart tarihinden itibaren 2 TL olarak satılacağını belirtti.
Ecem Çetin
|
28 Şubat 2022, Pazartesi - 14:32
Ankara'da halk ekmeğe zam

Ankara'da uzun zaman önce  200 gram ekmeğin fiyatı 2,25 TL, 400 gram ekmeğin fiyatı ise 4,50 TL oldu. 

Ekmeğe zam yapılan Başkent'te halk ekmeğin 250 gram fiyatı 1,25 TL'ye satılıyordu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek, üretilen  250 gram ekmeğin fiyatının 2 Mart tarihinden itibaren 2 TL olarak satışa sunulacağını duyurdu. 

Halk Ekmek'ten yapılan açıklamada " Her gün yaklaşık 1 milyon adet üretilen ve bu üretim kapasitesi ile hemşehirlerimize aylık yaklaşık 30 milyon TL katkı sağlayan Ankara Halk Ekmek'te, maliyetlerin sürekli olarak artmasına rağmen uzun süredir fiyat artışı yapılmamış, ekonomik koşulların olumsuz etkilediği vatandaşlarımızın bir nebze yanında olabilmek adına yaklaşık bir yıldır zararına satışlar sürdürülmüştür. Gelinen son noktada, un, maya, işçi maliyetleri, enerji ve diğer giderlerde ara vermeksizin yaşanan artışlar çok yüksek seviyeye ulaşmış ve fiyat artışını zorunlu kılmıştır. Ankara Halk Ekmek'in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 2 Mart 2022 tarihi itibariyle kar elde etmeksizin ve maliyetine 2 TL olarak belirlenmiştir. Yeni uygulama, Etimesgut Halk Ekmek ile eş zamanlı olarak başlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1328571/ankarada-halk-ekmege-zam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.