Kuzey Ankara'daki STK'lardan siyasi partilere çağrı...

Ankara'da Akyurtlular Derneği’nin ‘Mecliste temsil edilmek istiyoruz’ çağrısıyla bir araya gelen Akyurt, Çubuk ve Kalecik’teki sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
IGF-190983
|
01 Mart 2022, Salı - 11:00
Kuzey Ankara'daki STK'lardan siyasi partilere çağrı...
Akyurtlular Derneği’nin yayınladığı çağrı ile bir araya gelen sivil toplum örgütleri, Çubuk ve Kalecik’in ardından Akyurt’ta da mecliste gurubu bulunan partilerle bir araya geldi. Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Başkanı Fuat Tuyan, Kalecikliler Derneği Başkanı Şahin Önal, Akyurtlular Derneği Başkanı Sadullah Çiftci ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP Akyurt İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti.

Üç derneğin birlikte yürüttüğü çalışmalar ve ziyaretler hakkında konuşan Akyurtlular Derneği Başkanı Sadullah Çiftci, Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne bölge insanından milletvekili seçilemediğini belirterek bu duruma son vermek istediklerini söyledi. Ayrım gözetmeksizin mecliste gurubu bulunan siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Çiftci, sürecin tamamlanması ile birlikte ortak bir deklarasyon yayınlayacaklarını açıkladı.

‘Mecliste temsil edilme’ talebinin bir hasret olmaktan çıkması gerektiğini ifade eden Çiftci, “Kuzey Ankara olarak tarif ettiğimiz Kalecik, Akyurt ve Çubuk olarak verdiğimiz oyların karşılığında temsiliyet makamını hiç bir zaman elde edememişiz. Bir hemşehrimiz bizi mecliste temsil eder pozisyona gelmemiş. Bu seçme ve seçilme hakkının elde edilmesinden bugüne kadar olan bir süreç. Bu içimizdeki bir hasret. Zaman zaman Çubuk, Akyurt ve Kalecikli’ler bu değerlendirmeyi yapıyordu ancak lokal değerlendirmelerin karşı tarafta bir karşılığı yoktu. Bunlar dost meclislerinde konuşulan hoş sohbetler şeklindeydi. Ama biz bu konuda söz sahibiyiz artık, 51 tane mahallenin, Kalecik’in tamamının, bizlerde Akyurt’umuzun sivil toplum örgütleri olarak bu konuya artık eğilme zamanının geldiğini düşünüyoruz. Toplumda farkındalık yaratmak ve konunun muhataplarına iletilmesi ve eyleme dönüşmesi açısından sayın başkanlarımızla beraber bir karar aldık. Bu kararla da oylarının karşılığı olan temsiliyetin kendilerine verilmesi hususunda bu çalışmayı yürütmeyi başladık” dedi.

İkinci bölgede yaklaşık 1 milyon 200 bin seçmen bulunduğunu ve bunun üçte birinin ise Kuzey Ankara ilçelerinde yer aldığını dile getiren Çiftci, “Biz ikinci bölge olarak 11 milletvekili çıkarabilecek bir nüfus yoğunluğuna sahip bir alan içerisindeyiz. 1 milyon 200 bin civarı seçmenin üçte birinde de yer alan çoğunluğuz. Burada bir sinerji gerekiyordu ve bu sürdürdüğümüz çalışmanın devamı da il başkanlıklarımızı bilgilendirmek olacak, belki genel merkezler olacak. Halkı da arkamıza alarak bir deklarasyon şeklinde sonuçlandırmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1329833/kuzey-ankaradaki-stklardan-siyasi-partilere-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.