Gültekin Uysal: Zamana ihtiyacımız var

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 6 muhalefet partisinin oluşturduğu ittifakın, seçim ittifakına dönüşmesi için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
01 Mart 2022, Salı - 21:09
Gültekin Uysal: Zamana ihtiyacımız var

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

6 muhalefet partisinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini açıkladığı toplantıya ilişkin konuşan Uysal, yaşanan heyecanın beklentisinin üzerinde gerçekleştirdiğini söyledi.

Türk siyasetinde uzun süredir bir kutuplaşma olduğunu ifade eden Uysal, ittifak çalışmalarına ilişkin tarihsel hafızası olan siyasi partilerin bir araya geldiğini ifade etti. Uysal "6 parti farklı fikir hareketlerinden oluşuyor." dedi.

Türkiye'de siyasi iklimin değişmesi gerektiğine vurgu yapan Gültekin Uysal, karşılıklı hakaretle kitleleri arkasına takan anlayıştan kurtulacaklarını söyledi.

Davet oldu mu?

"Diyalog anlamında Cumhur İttifakı paydaşlarına bir davet oldu mu?" sorusuna Uysal "Cumhur İttifakı’na yönelik bir davetimiz olmadı. Toplantının anlamı belliydi." diye konuştu.

"Biraz zamana ihtiyacımız var"

6 parti arasında kurulan ittifakın seçim ittifakına dönüşüp dönüşmediğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gültekin Uysal "Biraz zamana imkan tanıyacağız. Seçim maratonu, stadın içinden koşulduğu zamandır. O stadın kapısından girmedik. Kademe kademe, buradaki ortak irade her şeyin üzerinde olduğunu düşünüyorum.  Biraz zamana ihtiyacımız var.  Sayın Babacan'ın davetiyle bir sonraki toplantı mart ayında olacak." ifadelerini kullandı.

"AK Parti hayal gücünün sınıra dayanmış durumda"

Vatandaşın beklentisinin karşılanmadığı, geriden gelindiği eleştirilere ilişkin Uysal şunları söyledi;

Psikolojik üstünlük, masa etrafında toplanmış partilere geçti. Psikolojik üstünlükle birlikte söylem hakkı da partilere geçti. Uzun süredir iktidarda olan partinin söyleyecek sözü kalmamış. AK Parti hayal gücünün sınıra dayanmış durumda.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1331137/gultekin-uysal-zamana-ihtiyacimiz-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.