Gültekin Uysal: Bu masa helalleşmenin zirvesidir

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemine atıfta bulunarak "6'lı partinin oluşturduğu masa helalleşmenin zirvesidir" dedi.
Ankara Masası
|
01 Mart 2022, Salı - 21:33
Gültekin Uysal: Bu masa helalleşmenin zirvesidir

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu 6'lı ittifakın paydaşlarından Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Gültekin Uysal oldu.

6 muhalefet partisinin geçmişten ders alarak bir araya geldiğini ifade eden Uysal "Irak ve Suriye aynasında iki tane çökmüş ülkenin aynasında Türkiye kendisine baksa, bu büyük Cumhuriyet’in her bir merhalesiyle beraber her bir vatandaşına sunduğu hukuk, güvenlik, refah ne kadar önemli olduğunu görürüz. O açıdan geçmişe biz sırtımızı dönmüyoruz. Hatalarıyla  sevaplarıyla, zaferleriyle hezimetleriyle tarihi birbirinden ayırt edemeyiz. Tarihimize de bir alakart menü içerisinde bakmıyoruz. Zaferler bizim de mağlubiyetler bizim değil diyemeyiz. O açıdan bir bütünlük içerisinde bakmak lazım." diye konuştu.

"Helalleşmenin zirvesi"

"Bu masa Türk milletinin helalleşmenin zirvesidir" diyen Uysal şunları söyledi;

Demokrat Parti neyi temsil ediyor,neyi ifade ediyor derken, bu büyüklüğü, bu genişliği, bu tarihselliği ifade ediyor. O açıdan ben bu olgunluğun Türkiye’nin uzun kutuplaşma dönemi sonrası hele hele geldiğimiz bu tarihi eşikte Sayın Kılıçdaroğlu’nun tabirini kiralayarak cevap vereyim ‘Helalleşme’ kavramı üzerinden bir takım insiyatifler alıyor Kılıçdaroğlu. Aslında bu masa Türk milletinin helalleşmenin zirvesidir. Biz hiçbir şekilde değiştiremeyeceğimiz, dönüştüremeyeceğimiz geçmiş üzerindeki dün ki kavgalar üzerinden değil, kabuk bağlamış yaraları deşerek değil ama herkesin ortak yaşam sahasına sahip olduğu işleyen bir demokrasinin olduğu nimeti külfeti eşit ve ortak payda da paylaştığımız bir Türkiye. Eşit fırsatlara sahip olduğumuz bir Türkiye ile beraber esas kurabiliriz. Bu masadaki bu ‘Parlamenter Sistem’ ruhunu okuduğunuzda arka fonuna baktığınızda bu iradeyi , inancı içselleştirilmiş fikirler manzumesini görürsünüz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1331207/gultekin-uysal-bu-masa-helallesmenin-zirvesidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.