Varank: "Haziran'da müjdemiz olacak"

Ankara Masası
|
13 Mayıs 2020, Çarşamba - 12:14
Varank: "Haziran'da müjdemiz olacak"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan koronavirüse karşı sentez ilaç açıklaması geldi. Varank, "Haziran ayında yerli kaynaklarla sentez ilaç alanında önemli bir müjdemiz olacak. Yerli tanı kitleri için 35 projeyi destekleme kararı aldık" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "COVID-19 Türkiye Platformu"nun düzenlediği "Türkiye'nin Tanı Gücü Sanal Konferansı"nda konuştu.

Haziran ayında yerli kaynaklarla sentez ilaç alanında önemli bir müjde vereceklerini açıklayan Varank'ın öne çıkan açıklamalarından bazıları şöyle: v

"Tıbbi tanık kitleri önemli teknolojilerde bir tanesi. TÜBİTAK'ın desteklerine ek olarak KOBİ'lerden ürün odaklı projelerini talep ettik. Bir haftada 446 başvuru aldık. Değerlendirme sürecinin ardından 35 projeyi destekleme kararı aldık.

Tanı alanında 10 projeyi destekliyoruz. Selim Hanay kovid-19'u erken aşamada tespit ödemesine yönelik yenilikçi bir kit geliştiriyor. Hastalık belirtileri daha ortaya çıkmadan 30 dakikada sonuç alınması belirleniyor. Nano mekanik bir sistem içeriyor.

Teknoloji üreten firmalarla müşterileri arasındaki etkileşim artacak, hizmet alımları desteklenecek. Her iki çağrıya başvuruları yarın almaya başlayacağız"

http://www.ankaramasasi.com/haber/13318/varank-haziranda-mujdemiz-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.