Benzine 88 kuruş, motorine 1,51 TL'lik zam

LPG'ye 2 günde gelen 94 kuruşluk zammın ardından bu gece motorine 1 TL 51 kuruş, benzine de 88 kuruş zam bekleniyor.
Ankara Masası
|
02 Mart 2022, Çarşamba - 14:32
Benzine 88 kuruş, motorine 1,51 TL'lik zam

Rusya'nın, Ukrayna'yı yönelik askeri harekatının ardından brent petrol fiyatı 111 doları gördü. Petrol fiyatlarındaki artış benzin ve motorin fiyatlarına yansıdı.

Hafta başında indirim yapılan akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam haberleri geldi.

Bu gece motorine 1 TL 51 kuruş, benzine de 88 kuruş zam geleceği öğrenildi. Yapılan zammın direkt pompa fiyatlarına yansıyacağı belirtildi.

Bu zamla birlikte motorinin litresi 17 TL 67 kuruşa, benzinin litresi 17 TL 53 kuruşa çıkacak ve akaryakıtta tüm zamanların rekoru kırılmış olacak.

Ancak,  yeni ÖTV düzenlemesi nedeniyle zam oranlarında değişiklik olabilir.

Otogaza 2 günde 94 kuruş zam  

Son olarak, otogaza 1 Mart’ta 33 kuruş, 2 Mart’ta 61 kuruş zam gelmişti. 1 Mart’ta motorinde 96 kuruş, benzinde 23 kuruş indirim yapılmıştı.

Petrol fiyatlarında yeni zirve göründü

Petrol fiyatları 2022’de yüzde 60’ya yakın yükseldi. 2022’nin ilk iki ayında ise yüzde 33 oranında primlendi. Fiyatlardaki yükseliş hızı Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ve jeopolitik risklerin etkisiyle artarken müzakerelerden sonuç çıkmaması ve Batı’nın ağır yaptırımları da alımları güçlendirdi. Petrol fiyatları 7,5 yılın zirvesinde kalmayı devam ettirerek 111 doların üzerine çıktı. New York ve Londra'da petrol vadelilerinde yüzde 5'i aşan yükseliş izlendi.

Petrol piyasalarında tüm dikkatler OPEC+ toplantısından çıkacak mesajlara çevrilirken, Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında küresel enerji piyasasının tehdit altında olduğunu belirtti. UEA Başkanı Fatih Birol, enerji piyasalarındaki durumun ciddi olduğunu kaydetti.

Petrol piyasası yatırımcıları son yaşanan gelişmelerden sonra tüm dikkatlerini Nisan ayı üretimine ilişkin görüşmelerin olacağı OPEC+ toplantısına çevirdi. Piyasada tüm yaşanan çalkantıya rağmen sınırlı bir üretim artışı kararı çıkması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1332286/benzine-88-kurus-motorine-151-tllik-zam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.