Vatandaşın talebi düştü! Halk Ekmek üretimi azaldı

Ankara'da gelen zammın ardından vatandaşın Halk Ekmek'e olan talebi azaldı. Talep azalmasına bağlı olarak günlük üretim yaklaşık 300 bin adet düşerken, Ankara Masası'nın ulaştığı yetkili durumun geçici olduğunu belirtti.
Ecem Çetin
|
04 Mart 2022, Cuma - 11:56
Vatandaşın talebi düştü! Halk Ekmek üretimi azaldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek 2 Mart tarihinden itibaren 250 gram ekmeğin fiyatını 2 TL'ye çıkardı. 

Günde 1 milyon ekmek üretimi yapılan Halk Ekmek'te zammın ardından yaklaşık 300 bin civarında bir azalış söz konusu oldu. 

Geçiş süreci yaşıyoruz 

Ankara Halk Ekmek yetkilisi bu düşüsün nedenini Ankara Masası'na anlattı. 

Yetkili, mecburi zamdan dolayı talepte kısa süreli bir azalışın olduğunu ve üretimde bu yüzden bir düşüş yaşandığını belirtirken, bu durumun geçici olduğunu aktardı 

Yetkili, şu ifadeleri kullandı. 

"Biz şuan 250 gram ekmeği mecburi zam ile 2 Mart tarihinden itibaren 2 TL 'ye çıkardık. Bizde ki bu düşüşün sebebi zamdan dolayı. Oda çok normal. Genelde böyle olur. Halk ekmek zam yaptığında, diğer fırınlar zam yapana kadar bir geçiş dönemi olur. 3 gün, 5 gün, 1 hafta bir süre bir düşüş yaşanır. Biz onu yaşıyoruz şuan. Ama bu geçici bir süre. Daha önceki zamlarda da biz aynı süreci yaşadık. Bir miktar ekmek talebi yaşanıyor. Biz o 1 milyon bandına haftaya yeniden geleceğiz. Bu geçici bir talep azlığı. Bu normal bir süreç. Bu yüzde 20'lik geçici bir talep azalması var. Haftaya biz yine 1 milyon bandına geleceğiz. Talep azalışı geçici bir süre için geçerli"


http://www.ankaramasasi.com/haber/1335853/vatandasin-talebi-dustu-halk-ekmek-uretimi-azaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.