Can Dündar'ın villası kaçak çıktı

Ankara Masası
|
13 Mayıs 2020, Çarşamba - 12:50
Can Dündar'ın villası kaçak çıktı

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’den sonra, firari Can Dündar’ın villasının da kaçak olduğu ortaya çıktı. Dündar'ın Bodrum'daki villasını kaçak olarak genişlettiği ve 27 metre orman arazisini işgal ettiği belirlendi.

MİT tırları haberi ardından hakkında başlatılan yargılama üzerine yurt dışına kaçan firari Can Dündar'ın Bodrum'daki villasını kaçak olarak genişlettiği ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi'nden Hayrettin Şaşmaz'ın haberine göre; Bodrum'un Kumbahçe semtinde bulunan deniz manzaralı villanın, havuz bölümünün de olduğu kısımları orman alanı içine yapıldığı ve ruhsata aykırı olduğu belirlendi.

5 milyon TL değerinde olduğu öğrenilen villa ile ilgili işlem yapan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Dündar'ın villasının orman arazisini 27 metre işgal ettiğini saptadı. Orman Bölge Müdürlüğü mühendislerinin gerçekleştirdiği harita ölçümleri sonucu belirlenen işgal, suç zabıt tutanağı altına alındı. Villanın işgalli bölümünün yıkımının gündeme gelebileceği, aynı zamanda Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adli olarak işlem yapabileceği öğrenildi.

Tapu eşiyle ortak
Dündar'ın, eşi Dilek Dündar ile ortak tapuya sahip olduğu villanın durumu ise firari sanığın, yapıyı satma girişimi sonrası ortaya çıktı. Sanatçı Gülriz Sururi'den satın aldığı 2 katlı taş yapı villanın satılması için Can Dündar'ın 2018'de Berlin Noteri kanalı ile vekâletname verdiği, villanın 3 kişiye satılmak üzere Bodrum Tapu Müdürlüğü'ne başvurulduğu öğrenildi. Tapu müdürlüğü, satışın hukuki durumu için savcılığa durumu bildirirken, olayın savcılıkça araştırılmaya alınması üzerine satışın gerçekleşemediği öğrenildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13362/can-dundarin-villasi-kacak-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.