Yılmaz Özdil’in villasındaki kaçak bölümler yıkılıyor

Ankara Masası
|
13 Mayıs 2020, Çarşamba - 12:54
Yılmaz Özdil’in villasındaki kaçak bölümler yıkılıyor

Belediye ekipleri, Yılmaz Özdil’in villasında yıkım çalışmalarına başladı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde belediye ekipleri Yılmaz Özdil’in villasının kaçak bölümlerinde yıkım çalışmalarına başladı.

Gazeteci Yılmaz Özdil'in, Bodrum’un Bitez Mahallesi'nde eşi Hülya Özdil adına satın aldığı villada, ruhsata aykırı birçok kaçak bölüm olduğu ortaya çıkınca Bodrum Belediyesi ekipleri evi mühürlemişti.

Yılmaz Özdil’in eşine ait villada yıkım başladı
Belediye ekipleri encümen kararı ile yıkımı onaylamasının ardından sabah erken saatlerde Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil adına satın aldığı villaya gelerek evde önce inceleme yaptı. Ellerinde balyoz ve hiltiler bulunan ekip, evin eklentisinin üstündeki kiremitleri topladı.

Görevlilerinin yıkım esnasında evin ruhsatlı bölümünün zarar görmemesi için itina gösterdikleri gözlendi. Ekipler tarafından Özdil’in evinin kaçak olan jeneratör dairesi, müştemilat, bodrum kat ve pergole yerine yaptırdığı çelik iskeletlerin yıkılacağı öğrenildi.

İlave kaçak bölümlerle inşaat iki katına çıkarılmış
Yılmaz Özdil’in, Bitez Mahallesi Aktur sitesinde bulunan ve 2017 yılında eşi Hülya Özdil adına satın aldığı lüks villada ruhsata aykırı birçok kaçak bölüm yapıldığı ortaya çıkmıştı. Bodrum Belediyesinin yapıya ilk olarak ofis ve iş yeri ruhsatı verdiği, daha sonra Özdil ailesinin yapıya kaçak bölümler ilave ederek ruhsatın yaklaşık iki katı kadar inşaat alanı elde ettiği belirtildi. 

Yalan beyandan suç duyurusu yapıldı

Yılmaz Özdil’in, villasındaki kaçak bölümler için ise 2018 yılının sonunda imar affına başvurduğu ve başvurunun eşi Hülya Özdil tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından villadaki kaçak eklentilerin yıkımı için yazılan talimat, Bodrum Belediyesine tebliğ edilince Belediye Encümeni kararı ile ekipler sabah saatlerinde bölgeye gelerek yıkım çalışmasına başladı.
Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in İmar Barışından sonra bile kaçak inşaat yapılmasını gizlediği, yanlış bilgi vererek kamu görevlilerini yanıltıp 'yalan beyanda bulunduğu' gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İmar affını eleştirdi, aftan yararlanmak istedi
Yılmaz Özdil, 28 Eylül 2019 tarihinde "Pay hattı" başlıklı köşe yazısında "Deprem ülkesinde imar affı mı olur birader? Fay hattı sorun değildir Türkiye'de. Pay hattı sorunudur, pay hattı!" yazısını kaleme almıştı. Yazdığı yazıyla çelişen Özdil’in ruhsatta 120 metrekare olan evin 310 metrekareye çıkarıldığı öğrenildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13369/yilmaz-ozdilin-villasindaki-kacak-bolumler-yikiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.