Altındağ’da “Depreme Hazırlık” Semineri

Ankara Masası
|
06 Mart 2020, Cuma - 09:37
Altındağ’da “Depreme Hazırlık” Semineri

Altındağ Belediyesi eğitim seminerlerine bir yenisini ekledi. Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi'nde, TED Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Canay Doğulu tarafından verilen seminere, Altındağlı kadınlar büyük ilgi gösterdi. “Depreme hazırlık" konulu seminerde bir araya gelen Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri deprem, sel, çığ, heyelan gibi doğal afet durumlarında fiziksel ve psikolojik olarak yapılması gerekenler hakkında bilinçlendirildi.

Öğretim Üyesi Canay Doğulu, katılımcılara ilk olarak evlerde güvenli yaşamın önemini hatırlattı. Doğulu ayrıca, deprem anında stres yaşanmasının normalliğine de değinerek, bunun kontrol edilmesi gerektiğini, kontrol edilebilen stresin kişiyi zarardan ve tehlikeden koruyacağını belirtti.

DEPREME HAZIRLIKLI OLUNURSA PANİK YAPILMAZ
Öğretim Üyesi Canay Doğulu, "Depreme karşı psikolojik sağlamlığın olması için kriz planının olması gerekir. Evde otururken burada deprem olursa ne yapmam lazım, deprem olursa çocuklarıma nasıl sahip çıkmam lazım, deprem olursa kendime en uygun yer neresi ise orayı hazırlamam lazım, deprem çantam gerekiyor mu gerekmiyor mu gibi soruları sorulmalıdır. Kişi bunları yaparsa, depremle ilgili hazırlığı olduğu için daha rahat olur, panik yapmaz. Davranışlarını daha sağlıklı ve otomatik şekilde ortaya çıkarabilir. Bu bütün krizler için öyledir. Kriz müdahalesinin temel prensibi önceden hazırlıklı olmaktır. Eğer zihinsel olarak bir insan felakete, depreme, doğal afete ve başka olaylara karşı zihinsel olarak kendini hazırlıyorsa psikolojik sağlamlık oluşturur." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1337/altindagda-depreme-hazirlik-semineri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.