Akyurt’ta biyogazdan elektrik üretimi başladı

2019 yılının Mart ayında temeli atılan Akyurt Biyogaz Tesisinde elektrik üretimine başlandı.
Büşra Bayrak
|
03 Eylül 2020, Perşembe - 14:24
Akyurt’ta biyogazdan elektrik üretimi başladı

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık Çardakbağı mahallesinde yer alan tesisi ziyaretinde, sona yaklaşan inşaat çalışmalarını yakından inceledi.

50 milyon TL yatırım ile kurulan tesiste 3.12 megavat kurulu güç ile yılda 24 milyon kilovat/saat elektrik üretimi ve ayrıca 15 bin ton organik gübre üretimi gerçekleştirilecek. Ayrıca tesis sayesinde ülkemizin doğalgaz ithalatında yıllık 6 milyon metreküp tasarruf sağlaması düşünülüyor.

"Akyurt'un enerji ihtiyacını karşılayacak kapasitede"

Küresel ölçekte enerjiye olan talebin gün geçtikçe arttığını belirten Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Biz de bu düzende var olmak istiyorsak, güçlüyüz demek istiyorsak, yenilenebilir enerji kaynaklarından da en üst seviyede yararlanmamız gerekiyor. Bugün Akyurt’a bu tesisin kazandırılmasında, bugüne gelinmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm üniteleri beraber dolaştık, her alanda ince düşünülmüş bir proje ve çalışmanın ürünü olan bu tesis şu anda biyogaz üretimine başlamış durumda. Çok daha erken bir tarihte tamamlanmış olması planlanıyordu ancak bu yıl Covid-19 salgını her alanı maalesef olumsuz etkiledi. Basit bir hesapla Akyurt büyüklüğündeki bir ilçenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılamaya yetecek enerjiyi bu tesis üretebiliyor. Akyurt’un tarım ve hayvancılık özelliklerinden daha fazla yararlanırsak ülkemiz için küçük katkılar sağlayabiliriz. Ekim ayında resmi açılışı yapılarak tam anlamıyla faaliyete geçecek bu tesisin ilçemiz ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum."diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/134586/akyurtta-biyogazdan-elektrik-uretimi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.