Çankaya Belediyesinden anlamlı etkinlik

Yerel yönetimler düzeyinde ilk Mor Bayrak sahibi Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Çankaya Belediyesi 8 Mart'ta kadın kooperatifleri iş birliğinde toplanan artık kumaşlardan tasarlayıp diktiği bez çantaları hediye etti.
Ankara Masası
|
09 Mart 2022, Çarşamba - 09:47
Çankaya Belediyesinden anlamlı etkinlik

Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü vatandaşlarla birlikte kutladı. “Eşitlik ve Farkındalık Ayı” kapsamında mart ayı boyunca birbirinden değerli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam eden Çankaya Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü'nü başkanlık binası önünde açtığı stant etkinliğinde Çankayalılarla birlikte kutladı.

Elden Ele, Yürekten Yürepe Projesi

Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayan proje ve hizmetleriyle örnek ve öncü rolünü sürdüren Çankaya Belediyesi bu yıl da kadın kooperatifleri ile iş birliği içinde "Elden Ele, Yürekten Yüreğe" projesini hayata geçirdi. Çankayalıların dolap, çekmece ve hurçlarında atıl duran kumaşlarını kooperatifteki emekçi kadınlara ulaştıran Çankaya Belediyesi, 35 kadının 8 Mart için tasarlayıp diktiği her biri farklı renk ve özellikte bez çantaları 8 Mart'ta açtığı stantlarda Başkentli kadınlara armağan etti.

Toplumsal cinsiyet eşitliği çerçevesinde 10’dan fazla proje ve çalışma yürüten Çankaya Belediyesinin 8 Mart kutlamalarına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Öncü Belediye

Çankaya Belediyesinin kadınların istihdamına, eğitim anlamında gelişimine, toplum içinde ve iş yaşamında hak ettiği yere kavuşmasına ve yönetici kademelerde görev yapmasına büyük önem verdiğini vurgulayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ''Biz, toplumsal cinsiyet eşitliği uygulamalarının başarısını gösteren Mor Bayrak’ı kazanan ilk yerel yönetimiz. Bunu, hizmeti planlarken ve üretirken gösterdiğimiz toplumsal cinsiyet eşitliği hassasiyetine borçluyuz. Atatürk’ün emaneti Cumhuriyet’e sahip çıkmanın en güzel yolunun, çağdaşlık hedefine kadın-erkek yan yana yürümektir. 2 Bin çocuk kapasiteli kreşlerimizle kadınların iş yaşamına katılmalarına ve sosyalleşmelerine olanak sağlıyoruz. Kadınlara, girişimcilik, e-ticaret portalı üzerinden satış ve pazarlama teknikleri eğitimleri veriyor, her alanda iş kurabilmeleri için eğitim ve destekte bulunuyoruz. Cinsiyete Duyarlı İklim Politikaları başlığında uluslararası projelerde yer alan Çankaya, kadın emeğini öne çıkaracak çalışmalarla da örnek projelere imza atmaya devam edecek'' diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1350984/cankaya-belediyesinden-anlamli-etkinlik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.