İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Türkiye'ye geliyor

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirecek. Herzog'un ziyareti 14 yıl sonra bu düzeyde gerçekleşen ilk görüşme olacak.
Ankara Masası
|
09 Mart 2022, Çarşamba - 10:23
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Türkiye'ye geliyor

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerde yeni bir döneme giriliyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 2008'den bu yana Türkiye'yi ziyaret eden ilk İsrailli lider olacak.

Külliye'de karşılanacak

Eşi Michal Herzog ile Ankara'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek olan Herzog, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devlet töreniyle karşılanacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Herzog'un bugün başlayacak ve yarın sona erecek ziyareti kapsamında ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek. İki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Masadaki konular

İsrail Başbakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ofisleri koordinasyonunda düzenlendiği belirtilen ziyaret sırasında iki lider, İsrail-Türkiye ilişkileri, iki devlet ve halkları arasında çeşitli alanlarda iş birliğini genişletme potansiyeli de dahil olmak üzere çeşitli ikili konuları görüşecek.

Görüşmelerde Türkiye ile İsrail arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınmasının yanı sıra güncel, bölgesel ve uluslararası meselelerle ilgili fikir alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1351074/israil-cumhurbaskani-herzog-turkiyeye-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.