Yamalı: "AK Partiyi cemaat haline getirdiler.”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, AK Parti’de bir parti mekanizması olmadığını belirterek, “AK Parti’yi bir parti olmaktan çıkarttılar bir cemaat haline getirdiler.” dedi.
Ankara Masası
|
09 Mart 2022, Çarşamba - 14:01
Yamalı: "AK Partiyi cemaat haline getirdiler.”

Gelecek Partisi Genel Bşk. Yrd. Nedim Yamalı, AK Parti’de bir parti mekanizması olmadığını belirterek, “AK Parti’yi bir parti olmaktan çıkarttılar bir cemaat haline getirdiler.” dedi.

Nedim Yamalı Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Cemaatlerde bir lider olduğuna ve gelen kararlara herkesin itaat ettiğine işaret eden Yamalı, . “Yoksa aforoz edilirsiniz.” ifadesini kullandı.

"Ya itaat edersin ya afaroz edilirsin"

Yamalı şunları söyledi:

“Bir kere AK Parti’yi bir parti olmaktan çıkarttılar bir cemaat haline getirdiler. AK Parti de şuan bir parti mekanizması yok. Bir cemaat mekanizması var. Cemaatlere biliyorsunuz bir tane lider olur onun kim olduğunu bilmediğiniz bir yakın çevresi olur. Ne olduğunu anlamadığınız bir sürü kararlar gelir onlara itaat edersiniz. Yoksa aforoz edilirsiniz.”

"Tayyip Erdoğan’ı Abdülhamit zannediyorlar."

AK Parti’nin gerçeklikten koptuğunu ve bazılarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Abdülhamit zannettiğini de savunan Nedim Yamalı şöyle devam etti:

“Şu anda AK Parti’de böyle bir cemaatleşme yapası var. Bir kısmı gerçeklikten koptu. Hakikaten Tayyip Erdoğan’ı Abdülhamit zannediyorlar. Halife zannediyorlar. Halbuki bir partinin genel başkanı sadece genel başkandır. Yani genel başkan olmaktan daha öte bir insan değildir."

"Bu yaptıklarına utanacaklar.”

" Bu da bizim mahallenin problemlerinden biridir. Bizim bu dindar, mütedeyyin, muhafazakar yapılarda, bizim bu mahallede partilerini, vakıflarını, derneklerini kutsallaştırmaya doğru bir alışkanlık vardır. AK Partililerde böyle yapıyorlar ama çok yanlış işler yapıyorlar. Bu yaptıklarına utanacaklar.”

"Siyaset korkakların işi değil.”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, sadece görevde kalmak için siyaset yapılmaması gerektiğini belirterek “Çünkü siyaset korkakların işi değil.” değerlendirmesinde bulundu.

Yamalı şöyle konuştu:

“Bir de bu yaptıklarının mazereti de yok. Doğru dürüst gerçekleri söylesinler, sadece ben orada vekil olarak kalayım, ben orada il başkanı olarak kalayım aman başıma bir iş gelir diye düşünüyorlarsa hiç siyaset yapmasınlar. Çünkü siyaset korkakların işi değil. Maalesef böyle tercih ediyorlar bu da onların ayıbıdır diye düşünüyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1351526/yamali-ak-partiyi-cemaat-haline-getirdiler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.