19 Mayıs coşkusu dijital ortamda yaşanacak

Ankara Masası
|
13 Mayıs 2020, Çarşamba - 15:21
19 Mayıs coşkusu dijital ortamda yaşanacak

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri dijital ortama taşınacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinliklerini bu yıl korona virüs salgını nedeniyle meydanlarda değil, interaktif olarak dijital ortamda kutlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 15 - 21 Mayıs arasındaki Gençlik Haftasına özel kutlama programı hazırladı.

Bu yılki kutlama, faaliyet ve etkinlikler, pandemi sonucunda ortaya çıkan şartlar ve ihtiyaçlar neticesinde şekillenen farklı bir konsept ve yöntem doğrultusunda yürütülecek. Bu süreçte gerçekleştirilecek faaliyetlerin odak noktasını gençler ve sporcularla doğrudan, güçlü ve yüksek etkileşime olanak tanıyan interaktif uygulamalar ve içerikler oluşturacak.

Faaliyetlerin ana mecrası dijital mecralar olacak
Bu yılki etkinlik ve faaliyetlerin ana mecrası geçmiş yıllardaki saha faaliyetlerinin aksine dijital mecralar olacak. Bakanlık sosyal medya hesaplarında milli mücadele ruhu ile Gençlik ve Spor Bayramı hakkında bilgilendirici içerikler yayınlanacak. Ayrıca; yarışma, söyleşi, konser gibi gençlerin katılımını sağlayan interaktif etkinlikler gerçekleştirilecek.
Şartların uygun olması durumunda kısıtlı sayıda saha etkinlikleri de yapılabilecek.

Gençlik Haftası
Gençlik Haftası kapsamında ilk olarak, 15 Mayıs Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun başkanlığında Anıtkabir ziyareti gerçekleştirilecek. Online Genç Ideathon, kahramanlara mektup ve her ev bir şiir, satranç ve kültür sanat yarışmalarının sonuçları açıklanacak. Hafta boyunca, dijital ortamda kültür, sanat, spor alanında bir çok etkinlik gerçekleştirilecek.

19 Mayıs’ta Anıtkabir’de tören yapılacak
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla resmi tören, 19 Mayıs Salı günü Anıtkabir’de düzenlenecek. Bakan Kasapoğlu başkanlığındaki heyet Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak ve saygı duruşunda bulunacak.

Ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu video konferans yöntemiyle gençlerle buluşacak. Aynı gün stadyumlarda İstiklal Marşı okunacak.

"Gençlerimizle geleceğe yürümekten gurur duyuyorum"
19 Mayıs’ta Cumhuriyetimize, istiklalimize, hukuka, demokrasiye sadakatle sahip çıkan gençlerle meydanlarda bir arada olamayacaklarına işaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ,ancak bu coşkuyu farklı platformlarda yaşayacaklarını vurguladı.

Bakan Kasapoğlu, "Biz, ülkemizin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerle geleceğe yürümekten gurur duyuyoruz" dedi. Bakan Kasapoğlu, "Ülkemiz ve dünyanın içinden geçtiği bu önemli ve kritik süreçte topyekun bir sınav veriyoruz. ‘En büyük varlığımız, en büyük imkanımız’ olan gençlerimiz, her alanda olduğu gibi korona virüsle mücadelede de Vefa Destek Gruplarıyla olsun, gençlik merkezlerimizde siperli maskeler üreterek olsun ‘biz de varız’ dediler. Bu vesileyle gençlerimize bu süreçteki gayretleri ve fedakarlıkları nedeniyle teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı aynı coşkuyla meydanlarda kutlayacağız." İfadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13517/19-mayis-coskusu-dijital-ortamda-yasanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.