Mehmet Akif Kireççi, Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Mehmet Akif Kireççi, Rusya'nın "Batı bizim tehdit algılarımızı ciddiye almıyor, kendimizi ciddiye aldırmak için ne yapmalıyız" gerekçesiyle Ukrayna'ya saldırdığını söyledi.
Ankara Masası
|
10 Mart 2022, Perşembe - 14:13
Mehmet Akif Kireççi, Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Mehmet Akif Kireççi, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sunduğu programda Rusya-Ukrayna krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya'yı Ukrayna'ya saldırmaya iten nedenle ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Kireççi " Rusya baştan beri aynı şeyleri tekrarlıyor, Hatta 7-8 yıldır tekrarlıyor. Putin'i Ukrayna'ya saldırmaya iten nedenlerden bir de 'Batı bizim tehdit algılarımızı ciddiye almıyor, kendimizi ciddiye aldırmak için ne yapmalıyız" gibi yorgun bir bakış açısıyla düşünüyor. Bu yaptığı iş bağımsız bir devletin işgali ve bu da Uluslararası Hukuk'a aykırı. 21. Yüzyılda dünyamızın böyle bir savaşla karşılaşması çok üzücü. Temel hedeflerinden ben henüz esneme, yumuşama gerçekleştiğini görmüyorum." dedi.

Durduramıyorlar, yavaşlatıyorlar

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin cesur açıklamalarını Batı'nın teşvikiyle yaptığını söyleyen Kireççi " Zelenskiy çok zor duruma düştü, Rusya gibi büyük bir devletin karşısında. Rusya kayıpları çok önemsemiyor. Rusya’da 2 binin üzerinde Ukrayna hedefinin imha edildiğini söylüyor." dedi.

Ukrayna'nın Rusya'yı durdurma imkanı olmadığının altını çizen Kireççi, Rus birliklerinin yavaşlatıldığını söyledi. Ukrayna'nın  şehir savaşlarına hazırladığını ifade etti.

Kireççi, Rusya'nın tüm ülkeyi işgal etmeyi istediğini söylerken, savaşın yıllara yayılabileceğini vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1354302/mehmet-akif-kirecci-rusya-ukrayna-savasini-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.