Fatih Ünal: Mansur Yavaş elini taşın altına koysun

ABB Meclisi Grup Başkanvekili Fatih Ünal, Ankara'da yaşanan ulaşım krizine ilişkin "Mansur Yavaş’ın çözüm bulamıyoruz demesi kolaya kaçmaktır. Ulaşımla ilgili Mansur Yavaş taşın altına elini koymalı" dedi.
Ankara Masası
|
10 Mart 2022, Perşembe - 14:38
Fatih Ünal: Mansur Yavaş elini taşın altına koysun

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Grup Başkanvekili Fatih Ünal, Ankara'daki özel halk otobüsü ve minibüsçülerin akaryakıt zamları ve gerekli desteği alamadıkları için kontak kapatmasını Ankara Masası'na değerlendirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın dün akşam saatlerinde şoför esnafından gelen talepleri karşılamayacaklarını belirten açıklamasını talihsizlik olarak değerlendiren Ünal " Çünkü Büyükşehir Başkanlığı makamı çözüm makamıdır açıklama makamı değildir. Göz göre göre gelen bir kriz varsa bunla ilgili ya Meclis çalışmalı ya da UKOME'yle ilgili çalışmasını yapmalıdır, bazı şeyleri öngörmelidir. Akaryakır pahalandı insanlarda mağdur olmasın, esnafta mağdur olmasın biz burada çözüm bulamıyoruz demek kolaya kaçmaktır. Bunu gördük malesef. Bir belediye başkan çözüm üretmelidir. Büyükşehir'i idare eden Mansur Yavaş'tır. Burada Mansur Bey'in yapması gereken iki şey vardır. Birincisi Belediye Meclisi'ni çalıştırmak ve Belediye Meclisi'nden otobüsçülerimizle, minibüsçülerimizle ilgili çalışmayı yapmak için başkanlık yazısı göndermesi gerekirdi. Geçen aylarda böyle bir yazı geldi. Bu yazı geldiğinde bu para yeterli olmaya bilir daha fazla para verelim dedik lakin bu kabul görmedi veto etti Mansur Bey bu durumu. Sonraki süreçte UKOME ile ilgili süreç başlatıla bilirdi. Mazota zam geliyorsa bu zammı dengeli paylaştırmakta fayda var. Ne esnaflarımız sıkıntı çeksin ne de halkımız problem yaşasın. Ama burada bir düzensizlik olduğunu görüyoruz." dedi.

Ünal "Mansur Yavaş’ın çözüm bulamıyoruz demesi kolaya kaçmaktır. Ulaşımla ilgili Mansur Yavaş taşın altına elini koymalı." ifadelerini kullandı.

"Destek veto edildi"

Otobüs ve minibüs esnafına yönelik bir ay önce bir destek teklifi geldiğini söyleyen Ünal "İki ay önce özel halk otobüslerine destek için bir başkanlık yazısı gelmişti. Biz de üzerine koyarak teklifi güncelledik. Ancak teklif Başkan Yavaş tarafından veto edildi. Biz minibüsçülerde dahil olmak üzere desteklenmesi kim varsa desteklemekten yanayız. Biz Ak Parti grubu olarak destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Ünal, ABB tarafından UKOME'ye bir zam teklifinin getirilmediğini dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1354326/fatih-unal-mansur-yavas-elini-tasin-altina-koysun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.