Erkin Delikanlı: Belediyenin değil hükümetin sorunu

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Ankara'da yaşanan ulaşım krizinin nedeninin belediye değil hükümet olduğunu söyledi. Delikanlı, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın açıklamalarını da eleştirdi.
Ankara Masası
|
10 Mart 2022, Perşembe - 14:59
Erkin Delikanlı: Belediyenin değil hükümetin sorunu

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Ankara Masası özel yayınında Ankara'da otobüs ve minibüsçü esnafının kontak kapanmasıyla yaşanan ulaşım krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Delikanlı, sorunun belediyeden kaynaklı olmadığını belirtirken "Bunun sorunu ne belediye, ne muhalefet partileri ne vatandaşın kendisi. Haykırışı , o bağırmayı, o isyanı dinledikçe hakkikaten cümleleri kurarken zorlanıyorum. Bu belediyenin sorunu değil. Ülkeyi bu konuma getiren, ülkede fiyatların bu noktaya gelmesini sağlayan AK Parti hükümetinin ta kendisidir. Hükümetin başındaki, saraydaki şahsın ta kendisidir. Demek ki ekonomi kitabında bazı hatalar var. Bazı noktalar var. Kitabı doğru yazamamış demek ki. Bu isyan bundan kaynaklanıyor." dedi.

Delikanlı, akaryakıt, elektrik, doğal gaz zamlarının belediyeyi çalışmaz hale getirdiğinin altını çizerken " Ak Parti Mansur Yavaş ve ekibini suçlayamaz" ifadelerini kullandı.

"Mansur Yavaş zor durumda kalsın diye yapıyorlar"

Ak Parti'nin bilinçli olarak hem zamları eleştirdiğini, hem de destek verilmesini engellediğini belirten Delikanlı "Mansur Yavaş zor durumda kalsın diye yapıyorlar. ABB çok ciddi bütçeye ihtiyacı olan, başka finansal kaynaklara ihtiyacı olan bir organizasyon." şeklinde konuştu.

Hakan Han Özcan'a tepki

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın krize ilişkin " Tek amaç halkı, hükümetle karşı karşıya getirmek. Sn. Yavaş yarın EGO zamları için UKOME’ye geldiğinde ve zam talebin reddedildiğinde şikayetçi olma... Hükümete oyun yapayım derken kendini yakma. Hemen yarın UKOME’yi topla ve minibüsçüleri üzme! Konuyu yarın ABB meclisine getireceğiz.'' açıklamalarını eleştiren Delikanlı "Belediyenin var mı bilemem ama elektrik faturalarına yapılan zamlar ortada, sanayicinin doğal gazına yapılan zam ortada, akaryakıt zamlarına yapılan zamlar ortada. Susamın, ekmeğin fiyatlarının geldiği nokta belli. Kira endeksinin geldiği nokta belli. Şimdi bunlara sebebiyet veren hükümet kendiyle karşı karşıya geliyor. Çok anlamsız ve topu taca atan bir açıklama olmuş sayın Hakan Han'ın açıklaması. Hesap yapmayı bilmiyorlar bir de üzerine başkalarını suçlamakta gayet güzel cümleler seçerek EGO zamları için UKOME'ye geldiğinde ve zam talebinin reddedildiğinde şikayetçi olma diye tehditvari söylemlerde bulunuyorlar. İşte kutuplaşmada geldiğimiz nokta bu birlik, beraberlik içerisinde o meclisi Ankara vatandaşı için, Ankara vatandaşının boynunu dik tutması için kullanacağımıza birbirimize böyle enteresan diller kullanmaya maalesef devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1354379/erkin-delikanli-belediyenin-degil-hukumetin-sorunu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.