Murat Köse'den CHP'li Ertan Işık'a kabile göndermesi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse belediye meclis toplantısında CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık'ı hedef alarak, "Mecliste kavga, provokasyon ve çukur siyaseti yapan kabile üyesini özüre davet ediyorum" dedi
Büşra Bayrak
|
10 Mart 2022, Perşembe - 18:53
Murat Köse'den CHP'li Ertan Işık'a kabile göndermesi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı 3.Birleşiminde CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık'ın 'Mansur Yavaş bu meclise yakışmıyor, iyi ki meclise katılmıyor' sözlerini sert tepki gösterdi.

CHP'li Işık'ın sözlerini seviyesizlik olarak atfeden AK Partili Köse," Sayın Yavaş’ın kabile üyelerine birkaç tane kelamım olacak. Şunu baştan ifade edeyim meclisi kavga, provokasyon ve çukur siyaseti ile tarif eden bu kabile üyesinin Meclis’ten derhal özür dilemesini istiyorum." dedi.

"Meclis'i zan altında bırakmak kimsenin haddine değildir"

"Meclis'i zan altında bırakmak kimsenin haddine değildir" diyen Köse, "Değerli arkadaşlar biz sokakta misket oynamıyoruz. Biz burada ciddi bir iş yapıyoruz. Özür dilemekte aslında meclise söylediği seviyesiz ifadeleri affettirmez. Ama yine de düştükleri çukurdan belki çıkarlar diye söylüyorum bunu. Kıymetli meclis üyeleri, Sayın Yavaş’ın kabilesi hariç. Bir kere Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2019 seçimleriyle birlikte Ankara halkının iradesiyle ve oylarıyla seçilen 25 tane belediye başkanı ve meclis üyelerinden oluşan saygın bir meclistir. Ankara halkı nasıl Sayın Yavaş’ı büyükşehir belediye başkanı olarak seçtiyse buradaki arkadaşlarımızı da yine Ankara halkı bizzat oylarıyla seçmiştir. Sayın Yavaş için oluşturulmaya çalışılan seçim kutsallığını büyükşehir meclis üyeleri içinde aynı şekilde değerlendirmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

" Sayın Yavaş'ın ve kabilesinin  Meclis'inin seviyesini düşürmesine asla izin vermeyeceğiz"

Köse sözlerinin devamında, "Sayın Yavaş’ın kabilesi nasıl bir haris ruh halindeyse, gözlerini nasıl bir duygu bürüdüyse, kendilerinde nasıl bir güç vehmediyorlarsa Büyükşehir Belediye Meclisini çukur siyasetiyle özdeşleştirmek cüretinde bulunuyorlar. Meclis'te kendileri provakasyon yapıp, sonrada sanki herkesi kendi gibi görerek Meclis'i provakasyon yapılan bir yer olarak göstermek saygın Meclis üyelerini zan altında bırakmak kimsenin haddine değildir. Hele kabine üyelerinin haddine hiç değildir. Meclis'te yaşananları Ankaralı hemşerilerimiz izliyor. Sayın Yavaş'ın kabile üyelerini nasıl bir hırs ile küstahça ve kaba bir şekilde seviyesiz bir üslup ile Meclis'te konuştuğunu, hakaret içerecek ifadeler kullandığını, Meclis'in seviyesini, sözleri, tavırları ve davranışlarıyla nasıl düşürdüğünü hepimiz şahidiyiz. İşin garibi kendilerinin seviyesizliğini, Meclis'in seviyesi sanan bu kabile üyeleri çıkmış birde Meclis üyelerine, Meclis'e laf söylüyor. Bu ne cüret? Bu ne büyük saygısızlık? Bu ne büyük hadsizlik? Biz Cumhur İttifakı olarak Sayın Yavaş'ın ve kabilesinin Ankara Büyükşehir Belediyesinin Meclis'inin, seviyesini düşürmesine asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu. 

"Mansur Yavaş hesap verecek"

Mansur Yavaş'ın hizmet yerine sosyal medya belediyeciliği yaptığını söyleyen Köse,"Yavaş Ankara'yı kişisel tercihleri için terk ettiği gibi Meclis'i de terk etti." dedi. 

Köse, Mansur Yavaş'ın Meclis'e gelerek hesap vereceğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1354958/murat-koseden-chpli-ertan-isika-kabile-gondermesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.