Akademi İle Sektör İç İçe

Ankara Masası
|
06 Mart 2020, Cuma - 22:31
Akademi İle Sektör İç İçe

Türkiye’de ilk kez dijital teknolojiler temalı bir meslek yüksekokulu (MYO) kuruluyor. Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Ankara Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü sayesinde, akademi ile sektör birlikte hareket etme imkanına kavuşuyor.

Ankara’daki 12 Organize Sanayi Bölgesi içinde büyüklük bakımından ilk sırada yer alan 1. Organize Sanayi Bölgesi, Ankara Üniversitesi ile iş birliğine gidiyor. 

Kurumlar arasında imzalanan dijital teknoloji temalı meslek yüksekokulu (MYO) projesinin imza töreninde konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Organize Sanayi Bölgesi içinde ihtiyaç duyulan alanlarda iş birliğiyle eğitim vermelerinin kendileri açısından önemine değinerek, Üniversiteye bağlı şekilde işleyecek tematik meslek yüksekokulunda, dijital teknolojilerin ağırlıkta olduğu programların yer alacağını ifade etti.  

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise okulun, herkesin kopyalamak istediği bir örneğe dönüşeceğini belirterek, “yeni meslek yüksekokulu nitelikli akademisyenlerin sevk ve idaresi için de önemli olacak” dedi.   

http://www.ankaramasasi.com/haber/1355/akademi-ile-sektor-ic-ice
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.