Sıcaklık rekoru kırılacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Fevzi Burak Tekin, 18 ilde sıcaklık rekorunu kırılmasını beklediklerini açıklarken, son 70-80 yılın sıcaklık rekorunun kırıldığını söyledi.
Ankara Masası
|
03 Eylül 2020, Perşembe - 18:23
Sıcaklık rekoru kırılacak
Son günlerde Türkiye sıcak hava dalgasının etkisi altına girerken, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde ölçülmeye devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Fevzi Burak Tekin, bu sıcak havaların devam edeceğini belirtirken, eylül ayında son 70-80 yılının sıcaklık rekorunun kırıldığını açıkladı.

2 Eylül'de rekor kırıldı

Sıcaklık rekoru kıran illere örnek veren Tekin "İki tane örnek verelim; Eskişehir'de 17 Eylül 2017 tarihinde Eylül ayı içerisinde 36.4 derece ölçülen hava sıcaklığı dün itibarıyla 36.7 derece olarak ölçüldü ve geçtiğimiz yıllarda ölçülen en yüksek sıcaklığın üzerine çıkmış oldu. Kayseri'de 2 Eylül 2003 tarihinde 36 derece ölçülen hava sıcaklığı dün 36.9 dereceye kadar ulaştı. Bu iki ilimizle birlikte Çankırı, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kırıkkale, Kastamonu ve Amasya'da dün sıcaklık rekorları kırılmış oldu" dedi.

18 ilde daha rekor kırılacak

Tekin 18 ilde sıcaklık rekorunun kırılmasını beklediklerini söylerken "Özellikle perşembe ve cuma günü de ülkemizin özellikle büyük bir bölümünde yine sıcaklık rekorlarının kırılmasını tahmin ediyoruz. Bu iller de tahmini olarak Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Isparta, Burdur, Konya, Ankara, Bolu, Karaman, Mersin, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Amasya. Bu illerimizde de özellikle bugün ve yarın (cuma) sıcak hava dalgasının etkisi ile sıcaklık rekorları kırılmasını tahmin etmekteyiz. Ankara'da geçmiş yıllarda eylül ayında ölçülen en yüksek hava sıcaklığı 37 derece ölçüldü. Ankara'da bugün beklenen hava sıcaklığı 39 derece, yarın 38 derece tahmin ediliyor" diye konuştu.

Haftasonu mevsim normallerine dönüyoruz

Haftasonu sıcaklıklarda düşüş yaşanacağını ifade eden Tekin, "Cumartesi günü itibarıyla ülkemiz kuzey kesimlerden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına giriyor. Cumartesi günü ülkemizin kuzey kesimleri ve iç kesimleri hava sıcaklığı mevsim normalleri civarına düşüyor. Güney kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin 3 ile 5 derece üzerinde seyredecek. Daha sonra yeni hafta ile birlikte ise tekrar ve ısınma trendine gireceğiz" şeklinde konuştu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/135570/sicaklik-rekoru-kirilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.