Ahmet Davuoğlu'ndan Doğu Akdeniz eleştirisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Doğu Akdeniz'de ve Yunanistan'a karşı yanlış politika izlendiğini söyledi.
Ankara Masası
|
03 Eylül 2020, Perşembe - 18:49
Ahmet Davuoğlu'ndan Doğu Akdeniz eleştirisi
Başta Fransa ve tüm Avrupa ülkelerinin tehditlerine rağmen Doğu Akdeniz'deki haklarını savunmaya devam eden hükümet, vatandaşın desteğini almış durumda.

Doğu Akdeniz'deki faaliyetler ve adımlar destek almaya devam ederken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi.

İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan Davutoğlu, dış politikada başarısız olduğumuzu söylerken, Yunanistan'la masaya oturulması gerektiğini söyledi.i

Doğu Akdeniz 'de yürütülen politikanın yanlış olduğunu ifade eden Davutoğlu sözlerine şu şekilde sürdürdü;

"Oturup birbirimizle konuşmamız lazım"

"Maalesef hükümetimiz Yunanistan ile düzgün bir diplomatik performans sergilemiyor. AB’ye ‘masaya oturalım ve tüm görüşleri paylaşalım’ denmeli. Oturup birbirimizle konuşmamız lazım.

Karşı tarafın hatası, Türkiye’nin stratejik endişelerini görmezden gelmek. Bizim hatamız ise pozisyonumuzu karşı tarafa anlatacak gerekli diplomatik çabaya göstermeden açıklamak. İki taraftaki bu psikolojik tansiyon bir tıkanıklığa ve riskli askeri karşılaşmaya neden olabilir.

"Doğu Akdeniz’de vaziyet kaybet-kaybet şeklinde "

Herkesin kazanması için yeni bir stratejik vizyon gerekiyor. Böyle durumlarda bir tarafın kazandığı diğer tarafın kaybettiği bir örneğe hiç rastlamadım.

Doğu Akdeniz’de vaziyet kaybet-kaybet şeklinde. Maalesef Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin temel stratejik gereksinimlerini anlamıyor… Avrupalı liderler Doğu Akdeniz’in Türkiye için hayati stratejik öneme sahip olduğunu anlamalı. Kimse Türkiye’yi köşeye sıkıştıramaz, zorla bir şey yaptıramaz, Türkiye’yi karaya hapsedemez."
http://www.ankaramasasi.com/haber/135607/ahmet-davuoglundan-dogu-akdeniz-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.