Antalya'nın en gözde sahilinin rengi değişti

Antalya dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde, deniz suyunun rengi bir anda değişerek, yer yer yeşilimsi, yer yer de sarımsı renkler hakim oldu.
IHA-20200903AW105953
|
03 Eylül 2020, Perşembe - 19:01
Antalya'nın en gözde sahilinin rengi değişti

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya'nın en ünlü plajı Konyaaltı Sahili'nde gündüz saatlerinde denizin rengi değişti.  Yer yer yeşil, yer yer ise sarımsı renklerin hakim olduğu sahilde tatilciler denize girmeye devam etti.

Suyun renginin değişmesinin önemli bir sorun olmadığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, sudaki yeşermenin fitoplankton çoğalmasından kaynaklandığını belirtti.

"Bunlar fitoplankton çoğalması"

Denizin etrafında akarsuların olduğuna dikkat çeken Gökoğlu, tatlı su kaynaklarında besleyici elementlerin olduğunu söyleyerek, “Gübremsi maddeler de çok. Bunlar tatlı sularla denize ulaşıyor. Tatlı suda da kendiliğinden ağız kısımlarında acı su oluşuyor. Antalya’nın falezleri altından da deniz yüzeyinde yaklaşık yarım metrelik derinlikte acı su oluşturuyor. Normal deniz suyuna nazaran kısmen tuzu düşük. Bunların içinde besleyici element var, besin var. Bunlar fitoplankton çoğalması” dedi.

"Denizin içindeki besinsel bir olay"

Fitoplanktonin denizin sakin olduğu Eylül ayı ve bahar dönemlerinde ortaya çıktığını belirten Gökoğlu, “Korkulacak bir durum söz konusu değil. Denizin içindeki besinsel bir olay. Deniz biyolojik temizleme yoluna gidiyor. Dolayısıyla bu durumlarda bu çoğalma görülür. Denizin kendi kendini temizlediği durumlarda görülür” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/135608/antalyanin-en-gozde-sahilinin-rengi-degisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.