Sedef Kabaş tahliye edildi

Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasından 2 yıl 4 ay hapis cezası verilen gazeteci Sedef Kabaş tahliye edildi.
Ankara Masası
|
11 Mart 2022, Cuma - 12:51
Sedef Kabaş tahliye edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan  2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Gazeteci Sedef Kabaş'ın tahliyesine karar verildi.

Sedef Kabaş, savunmasında, "Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem, edilmesini de onaylamam. İktidarı gerekirse en ağır şekilde eleştiririm. Takdir edersiniz ki bunlar ifade özgürlüğü kapsamındadır ve bir gazetecinin görevidir. Malum atasözünü kendimce yumuşatarak örnek verdim" dedi.

Kabaş'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na hakaret suçundan da beraatına karar verildi.

Ne olmuştu?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedef Kabaş'ın 14 Ocak'taki televizyon programında yaptığı konuşmalarla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatmıştı.

Kabaş'ın suça konu konuşmayı yaptığı kanalın merkezi Sarıyer'de olduğu için dosya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiş, savcılıkça Kabaş hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Gözaltına alınan Kabaş, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe 22 Ocak'ta tutuklanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1356401/sedef-kabas-tahliye-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.