Saadet-CHP işbirliğine yönelik eleştirilere cevap

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, CHP ile işbirliğini eleştirenlere “Erbakan hoca bizim kadar bile geç kalmazdı” diye cevap verdi. Kaya, eleştiri sahiplerini izan ve insafa davet etti.
Ankara Masası
|
11 Mart 2022, Cuma - 15:59
Saadet-CHP işbirliğine yönelik eleştirilere cevap


Mustafa Kaya, Ankara masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

 “Sayın Necmettin Erbakan hayatta olsaydı CHP ile ittifak yapar mıydı?” şeklinde soru üzerine “Bizim kadar geç bile kalmazdı” diyen Kaya şunları söyledi.

“Erbakan Hoca CHP ile ittifakta bizim kadar geç bile kalmazdı"

“Bizim kadar geç bile kalmazdı. Neden? Çünkü hocamız vefatından önce 2-3 yıl önce o dönemin önemli siyasi aktörleri mesela bunların içinde Abdüllatif Şener, Sadettin Tantan , Namık Kemal Zeybek var. Onlarla beraber farklı bir seçenek oluşturma ve bu anlamda ülkede toprak ayağımızın altından kayıyor ifadesini de kullanarak bir yeni yola çıkmaya özellikle başvururdu." 

"Milli Görüş Hareketi 72-73'te de CHP ile koalisyon kurdu"

"İkincisi, şimdi CHP ile ilgili şöyle de bir ifade kullanılıyor; sanki CHP ve Milli Görüş Hareketi tarihte ilk defa seçim işbirliği yapmış veya tarihte ilk defa Ahlatlıbel’de olduğu gibi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gibi çalışmaların içerisinde olmuş gibi bir yaklaşımla hareket ediliyor. Bu doğru değil. Hafızaları tazelemekte fayda var. Soğuk savaş döneminin en keskin zamanlarında sağ-sol ayrışmasının bu kadar birbirine iç içe geçmediği dönemlerde 72-73’lerde Milli Görüş Hareketi, Milli Selamet Partisi, Cumhuriyet Halk Partisiyle koalisyon kurdu. Ülke yönetiminde birlikte kararlar aldı. Kıbrıs Barış Harekatı gibi önemli bir harekata birlikte karar verdi." 

"Eleştiri sahiplerini izan ve insafa davet ediyorum”

"Şimdi önemle vurgulanan CHP ile ilgili gündem olduğunda özellikle öne çıkarılan şey ne? Tek partili dönemdeki uygulamaları ve bunun neticesinde milletin dindar kesimin bundan gördüğü zararlar. 73-74’te Erbakan hoca CHP’nin tek partili dönemdeki uygulamalarını bilmiyor muydu? Dolayısıyla bugün CHP ile yan yana gelmek veya şöyle yapmak böyle yapmak bir proje yönetmek gibi eleştirileri Erbakan hocanın kemiklerini sızlatıyorsunuz diye bize kalkıp da bu cümlelerle karşılık verenleri ben izan ve insafa davet ediyorum.” 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1357654/saadet-chp-isbirligine-yonelik-elestirilere-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.