İstanbul için kritik gün

İstanbul'da çarşamba gününden beri yapan olan kar yağışının bugün etkisini artırması bekleniyor. Meteoroloji vatandaşları 18.00 ile sabah 06.00 arasında dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Ankara Masası
|
12 Mart 2022, Cumartesi - 10:53
İstanbul için kritik gün

İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle kırmızı alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve uzmanlar bugün için çok yoğun kar yağışı olacağı konusunda uyarılarını tekrarladı.

Uyarılar nedeniyle gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerekse de Kara Yolları Genel Müdürlüğü tüm ekiplerini sefer etmiş durumda.

"Gök gürültülü kar yağışı etkili olacak"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda da cumartesi gününün önemine dikkat çekilerek, yağışın etkisini kaybettireceği saat dilimine ilişkin bilgiler verildi. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul'da bu cumartesi aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da artıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İstanbul'da karla mücadelede kritik gün! En fazla yağışın bugün düşmesi bekleniyor

Karaismailoğlu ve İmamoğlu'ndan vatandaşa uyarı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, karın İstanbul'da etkili olduğu ilk gün yaptığı açıklamada cumartesiyi işaret etmiş ve"Cumartesi akşam saat 18.00 ile Pazar sabah saat 06.00'ya kadar sıkıntılı bir durum gözüküyor, onun içinde tedbirlerimiz aldık" ifadelerini kullanmıştı. Dün AKOM'dan değerlendirmelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yağışa ilişkin vatandaşlara uyarıda bulunarak, "Cumartesi günü, bu 4-5 günün en yoğun kar yağışının olacağı gün. Dolayısıyla bu hassasiyeti özellikle cumartesi için gösterin ve evinizde kalın. Araç kullanmayın, toplu taşıma kullanın. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bolca kitap okumalarını ve güzel vakit geçirmelerini diliyorum" dedi.

İstanbul'da karla mücadelede kritik gün! En fazla yağışın bugün düşmesi bekleniyor

"Devasa kar kütlesi yola çıktı"

Hava Forum tarafından paylaşılan haritada da İstanbul'da etkili olması beklenen devasa kar kütlesinin yola çıktığı belirtildi. Paylaşımda, "Devasa yoğun kar kütlesi yola çıktı. Aybar, vortex ile en etkili aşamasına geçiyor. Vortex, gelmeden önce yerel etkili öncü kar yağışı kütlelerini yolluyor. Özellikle öğleden sonra aracınızla trafikte olmayın! Heyecanla takipteyiz" ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1358291/istanbul-icin-kritik-gun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.