Ankara Büyükşehir Belediyesinden çocuklar için 'Bilim Şenliği'

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “8-14 Mart Bilim Haftası”nı çocuklarla birlikte kutladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Bilkent Üniversitesi, TOBB ETÜ, Ostim Teknik Üniversitesi, Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM), Robotik Kodlama Akademisi, Arslan-Ergül Lab iş birliği ile “Bilim Şenliği” düzenledi. 7-14 yaş arası çocuklar çeşitli deneyler yaparak bilimin eğlenceli dünyasıyla tanıştı.
Ankara Masası
|
15 Mart 2022, Salı - 11:57
Ankara Büyükşehir Belediyesinden çocuklar için 'Bilim Şenliği'

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “8-14 Mart Bilim Haftası” nedeniyle Başkentli çocuklara özel bilim şenliği düzenledi.

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Çocuk Kulüplerine üye 7-14 yaş arası çocukları Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Fuaye Alanı’nda bir araya getirdi.

Çocuklar bilimin keyifli dünyasını keşfetti

Bilkent Üniversitesi, TOBB ETÜ, Ostim Teknik Üniversitesi, Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM), Robotik Kodlama Akademisi ile Arslan-Ergül Lab iş birliği ile düzenlenen “Bilim Şenliği”ne katılan çocuklar; robotik kodlama, sanal gerçeklik gözlüğü, yanardağ patlama ve DNA deneylerinin anlatıldığı stantlarda bilimin eğlenceli dünyasını keşfetme fırsatı buldu.

Etkinliğe ilişkin bilgi veren Çocuk Hizmetleri Şube Koordinatörü Tuğba Nagehan Turpçu, “8-14 Mart Bilim Haftası dolayısıyla “Bilim Şenliği” etkinliği düzenledik. TOBB, Bilkent ve Ostim Teknik Üniversitesi ile iş birliği yaptık. Kurulan stantlarda çocuk kulüplerinden gelen 7-14 yaş arası çocuklarımız bilimin ve teknolojinin keyifli yanlarını görerek öğrendi” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1364994/ankara-buyuksehir-belediyesinden-cocuklar-icin-bilim-senligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.