Kemal Kılıçdaroğlu: "Millet artık kararını vermiş, seni yolcu edecek"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet artık kararını vermiş, seni yolcu edecek. Seçim Kanunu'nu ister sabah değiştir, ister öğlen değiştir, ister akşam değiştir biz seni yolcu edeceğiz kardeşim" dedi.
Ecem Çetin
|
15 Mart 2022, Salı - 14:23
Kemal Kılıçdaroğlu: "Millet artık kararını vermiş, seni yolcu edecek"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

CHP Lideri, Seçim Kanunu'ndaki yapılan değişiklikle ilgili, "Seçim Kanunu'nda değişiklik yapıp milletin idaresini Meclis'e yansıtmak değil, amaçları, biz koltuğumuzu acaba nasıl koruruz, bunun için bir düzenleme yapıyorlar." dedi. 

Kılıçdaroğlu ,değişikliğin Milliyetçi Hareket Partisi için yapıldığını da aktardı. 

"Seni oradan paşa paşa göndereceğiz"

Kılıçdaroğlu, "Açıklama yaptılar, Seçim Kanunu'nda değişiklik yapıyoruz diye. Bir, gideceklerini çok iyi biliyorlar. İki, amaçları Seçim Kanunu'nda değişiklik yapıp milletin idaresini Meclis'e yansıtmak değil, amaçları, biz koltuğumuzu acaba nasıl koruruz, bunun için bir düzenleme yapıyorlar. Kardeşim! sen milletin sesini bilmiyor musun? Millet artık kararını vermiş, seni yolcu edecek. Seçim Kanunu'nu ister sabah değiştir,  ister öğlen değiştir, ister akşam değiştir biz seni yolcu edeceğiz kardeşim. Mili iradenin Meclis'e yansımasını istiyorum. Seçim barajı yüzde 3 olsun diyorum niye korkuyorsun? Efendim MHP Barajı aşamaz, onun için 7'ye çıkartalım. 1 parti için. Efendim koltuklardan gideriz ,acaba koltuğumuzu nasıl koruruz diye. Koltuk için siyaset yapılmaz. Siyaset, vatandaş, ülke için yapılır. Ülkenin geleceği, refahı ve huzuru için yapılır. Yolsuzluk yaptım, köşeyi döndüm paralar tamam, her şey mükemmel servetler yurt dışında biraz daha soyalım. Nasıl soyacağız? Seçim geliyor. O zaman öyle bir kanun çıkaralım ki, koltuğumuzu koruyalım. Hiçbir güç seni o koltuğa mahkum etmez. Seni oradan paşa paşa göndereceğiz hiç endişe etme."  ifadesini kullandı. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1366613/kemal-kilicdaroglu-millet-artik-kararini-vermis-seni-yolcu-edecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.