Muharrem Erkek: İttifakı bozmaları mümkün değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, iktidarın son Seçim Kanunu düzenlemesinin 6'lı ittifakı bozmaya yönelik olduğu iddialarına "Birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Dertleri bu. Bu değişikliklerle siz bu ittifakı bozabileceğinizi, bu çalışmayı bozabileceğinizi mi sanıyorsunuz." dedi.
Ecem Çetin
|
16 Mart 2022, Çarşamba - 13:20
Muharrem Erkek: İttifakı bozmaları mümkün değil

Muharrem Erkek, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Cumhur İttifakı tarafından Meclis'e sunulan Seçim Kanunu teklifinin 6'lı ittifakı bozmaya yönelik olduğu görüşene yönelik değerlendirmelerde bulunan Erkek, "Dertleri bu" dedi.

İttifak çalışmalarını bozamayacaklarını belirten Erkek şunları söyledi;

Biz Türkiye için ittifak yapıyoruz, demokrasi için ittifak için ittifak yapıyoruz, güçlendirilmiş parlamenter sistem için ittifak yapıyoruz. Mutabakat metnimizi de Türkiye'yle paylaştı. 

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye devam edemez. Türkiye freni patlamış kamyon gibi uçuruma doğru gidiyor. Önce buna dur demeliyiz. Bu sistemin değişmesi gerekiyor. Ekonomik krizi de bu sistem derinleştiriyor.

"Bu çalışmayı bozabileceğinizi mi sanıyorsunuz"

Yasal seçim ittifakının üzerinde bir çalışma yürütüyoruz. Ne diyorlardı? Bir araya gelmeleri mümkün değil, bir araya geldik. Bir arada çalışmaları mümkün değil, bir arada çalıştık. Ve Türkiye'nin önüne çok ciddi bir metin koyduk. Birlikte çalışmaya da devam ediyoruz. Dertleri bu. Bu değişikliklerle siz bu ittifakı bozabileceğinizi, bu çalışmayı bozabileceğinizi mi sanıyorsunuz. Seçim ittifaklarının nasıl olacağı seçim kararı alındığında seçim takvimi içerisinde netleşir. Âmâ bizim derdimiz Türkiye. Bizim derdimiz demokrasi. Onun için bu çalışmayı bozmaları mümkün değil.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1367575/muharrem-erkek-ittifaki-bozmalari-mumkun-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.