Fransız hükümet üyelerine suç duyurusu

Ankara Masası
|
13 Mayıs 2020, Çarşamba - 23:38
Fransız hükümet üyelerine suç duyurusu

Fransa'da Başbakan Philippe ve bakanlar hakkında 63 suç duyurusu

Fransa'da korona virüs krizini iyi yönetememekle eleştirilen Başbakan Edouard Philippe ve bakanlar hakkında 63 suç duyurusu yapıldı.

Covid-19 kriz yönetimini kötü bulan vatandaşların, hükümet üyelerini yargılamada tek yetkili olan Cumhuriyet Adalet Divanı'na 63 suç duyurusunda bulunduğu açıklandı.

Bir radyo kanalının programına katılan Yargıtay Savcısı François Molins, hakkında en çok suç duyurusunda bulunulan hükümet üyelerinin sırasıyla Başbakan Edouard Philippe, Şubat ayında istifa eden eski Sağlık Bakanı Agnes Buzyn, mevcut Sağlık Bakanı Olivier Veran, Adalet Bakanı Nicole Bellubet, Çalışma Bakanı Muriel Penicaud ve İçişleri Bakanı Christophe Castaner olduğunu açıkladı.

Savcı Molins suç duyurularının gerekçesini, "insan sağlığını tehlikeye atmak, istemsizce ölüme sebebiyet vermek ve yardım kurallarına uymamak" şeklinde ifade etti.

Suç duyurusunda bulunanların ise dernekler, tabipler ve polis sendikaları ile aralarında tutukluların da bulunduğu vatandaşlar olduğu belirtildi. Cumhuriyet Adalet Divanı suç duyurularını kabul ettiği takdirde soruşturma başlatılacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13697/fransiz-hukumet-uyelerine-suc-duyurusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.